بررسی موضوع بحران یمن در برابر رویکرد حقوق بشری شورا

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات علوم اسلامی انسانی، دوره: 9، شماره: 34
  • کد COI اختصاصی: JR_IHS-9-34_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 56
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم اکبری

کارشناسی ارشد حقوق بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین الملل قشم

چکیده

ائتلاف کشورهای عربی منطقه به رهبری عربستان سعودی در ۲۵ مارس ۲۰۱۵ برابر با ۶ آوریل ۲۰۱۴ پروازهای خود را علیه یمن تحت عنوان عملیات طوفان قاطع آغاز کرد. هواپیماهایی از عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر، کویت، بحرین، مراکش، مصر، اردن و سودان در این عملیات شرکت کردند و سومالی نیز اجازه استفاده از پایگاه های نظامی خود را داد. از زمان شروع جنگ در سال ۲۰۱۵، ما وارد سال ۲۰۲۱ شده ایم. بحران و جنگ در یمن ادامه دارد و وضعیت امنیت انسانی این کشور بدتر شده است. بسیاری از مردم یمن در این جنگ جان خود را از دست داده اند و در حال حاضر اکثر مردم این کشور برای زنده ماندن و ادامه زندگی خود به کمک های اولیه نیاز دارند. بنابراین سوال تحقیق این است که عملکرد شورای حقوق بشر در رابطه با بحران یمن چگونه بوده است؟ نتایج نشان می دهد که شورای حقوق بشر نه تنها در زمینه وظایف خود در رابطه با نقض حقوق بشر در جنگ یمن خوب عمل نکرده است، بلکه به دلیل وضعیت و تهدیدات عربستان سعودی عملکرد ضعیفی نیز داشته است.

کلیدواژه ها

یمن، بحران، حقوق بشر، شورای حقوق بشر.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.