مقایسه تطبیقی تدوین و بازنگری آیین نامه ها در ارتش جمهوری اسلامی ایران با کشورهای دوست و هم پیمان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت دفاع هوایی، دوره: 2، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_ADM-2-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 68
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید جعفری زاده مهرآبادی

دانشگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا/دانشکده فرماندهی و کنترل

داود بصیرتی

دانشگاه پدافند هوایی

عباس فرجپور علمداری

aculty member of Khatam Ol Anbia (PBU) University, Tehran, Iran

چکیده

امروزه آیین نامه ها تقریبا جزء لاینفک ساختار سازمانی تمام ارتش های دنیا محسوب و با حساسیت زیادی گردآوری و تدوین می شوند. تدوین و بازنگری آیین نامه ها به عنوان امری ضروری، تاثیر مستقیم و بسزایی در تاکتیک ها و راهبردهای هر سازمانی دارد و در موفقیت آن و نیل به اهداف و اجرای ماموریت هایش نقش مهمی را ایفا می کند. لذا توجه به رویکردی علمی و اتخاذ بهترین روش برای پیشبرد اهداف در این زمینه، منطبق با شرایط صحنه نبرد، با توجه به سرعت تغییرات و تاثیر مولفه های گوناگون بر آن، دارای اهمیت ویژه ای است.جامعه آماری تحقیق شامل دو گروه خبره و متخصصین در نظر گرفته شد که گروه خبره با حضور در مصاحبه عمیق و تکنیک گلوله برفی به تکمیل ادبیات نظری کمک نمودند و گروه دوم شامل متخصصان در بخش های آموزشی، ستادی و پشتیبانی دانشگاه های نیروهای مسلح، که بر اساس آمارگرفته شده تعداد تقریبی ۱۰۰ نفر واجد شرایط شناسایی و به منظور تکمیل پرسشنامه جامعه ی نمونه تمام شمار را تشکیل دادند؛ در ادامه محقق با روش آمیخته در قالب تحلیل کمی و کیفی به تحلیل مطالب پرداخته است. پایایی پرسشنامه بر اساس آلفای کرون باخ ۰.۷ محاسبه گردید .نتایج این تحقیق موید این واقعیت است که ۱۴ تفاوت و ۹ شباهت در نحوه تدوین و بازنگری آیین نامه ارتش جمهوری اسلامی ایران در مقایسه تطبیقی با کشورهای دوست و هم پیمان در حوزه های نیازسنجی، ساختارسازمانی، فرایند و چرخه تدوین و ارزیابی وجود دارد که نیروهای مسلح را قادر می سازد تا از این تفاوت ها در ارتقاء دانش حوزه تدوین و بازنگری آیین نامه ها بهره برداری نماید.

کلیدواژه ها

A comparative comparison of the compilation and revision of regulations in the army of the Islamic Republic of Iran with friendly and allied countries

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.