طراحی الگوی حسابداری سرمایه های انسانی در سازمان های دفاعی کشور

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت دفاع هوایی، دوره: 2، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_ADM-2-3_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 38
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن نجفی

دکتری مدیریت دولتی گرایش رفتار سازمانی، مدرس دانشگاه افسری امام علی(ع)، تهران، ایران

اصغر اصغرزاده

استادیار، دانشکده علم اجتماعی، دانشگاه فرماندهی و ستاد آجا، تهران، ایران

زکیه بیکی دمنه

دکتری مدیریت دولتی، واحد خوراسگان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران

وحید قربانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه آینده پژوهی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه فرماندهی و ستاد آجا، تهران، ایران

ابراهیم ایجابی

استادیار، دانشکده علم اجتماعی، دانشگاه فرماندهی و ستاد آجا، تهران، ایران.

چکیده

سازمان های امروزی، باید به تجدید ساختار و فرآیند، تنظیم روابط و استفاده بهینه از منابع انسانی خود که بهتر است آن را سرمایه های انسانی نامید بپردازند. حسابداری منابع انسانی فرایند تشخیص و سنجش داده های مربوط به منابع انسانی و ارائه گزارش آن به ذی نفعان سازمان می باشد. این پژوهش باهدف طراحی و تبیین مدل حسابداری منابع انسانی با رهیافت داده بنیاد در سازمان های دفاعی کشور انجام یافته است. این پژوهش با رویکرد کیفی - استقرایی و به روش نظریه زمینه ای استراوس - کوربین انجام شد. ابزار پژوهش (گردآوری داده ها) مصاحبه نیمه ساختارمند بود. با بهره گیری از روش نظریه زمینه ای، داده های حاصل از مصاحبه های انجام شده با ۱۳ نفر از نخبگان و خبرگان حوزه منابع انسانی و مالی در سازمان های دفاعی کشور طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی تجزیه و تحلیل شد. ۱۷ مقوله کلی در قالب مدل پارادایمی که این عوامل دربرگیرنده شرایط علی (تحولات جدید در مفهوم ارزش؛ چالش های درون سیستمی در سازمان دفاعی؛ چالش های برون سیستمی در سازمان دفاعی)، پدیده محوری (مدل حسابداری منابع انسانی در سازمانهای دفاعی)، شرایط زمینه ساز(الزامات سازمان و مدیریت دفاع؛ محیط پیرامون؛ دانش و روش حسابداری منابع انسانی سازمان دفاع ؛وضعیت درون سازمانی دفاعی)، شرایط مداخله گر (محدودیتهای مدیریتی دفاعی؛ هزینهیابی و ارزشگذاری؛ چالشهای ادراکی؛ اطلاعات)، راهبردها (بهبود و توسعه؛ خلاقیت؛ تفکر راهبردی در سازمان دفاعی) و پیامدها (بلند مدت؛ کوتاه مدت) است.

کلیدواژه ها

منابع انسانی, حسابداری سرمایه های انسانی, داده بنیاد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.