بررسی حقوقی قواعد حاکم بر بازارهای مالی با توجه به چالش های فعالیتی جمهوری اسلامی ایران در نظام هایمالی بین المللی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی نوین در حسابداری
- کد COI اختصاصی: NCARA02_127
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 217
نویسندگان
دانشجوی دکتری رشته حقوق مالی، دانشگاه آزاد اسلامی،واحد علوم تحقیقات تهران، ایران، تهران.
کارشناس ارشد روانشناسی عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی،واحد علوم تحقیقات.
چکیده
همانطور که می دانیم جامعه بشری برای امرار و معاش خود نیازمند فعالیت های اقتصادی متعددی می باشند. باپیشرفت تکنولوژی و ایجاد فضای مجازی بازارهای مالی در سال های اخیر با رشد فزاینده ای رو به رو گردیده است که با توجهبه مشارکت جمعی، بازارهای مالی بعنوان جز جدایی ناپذیری از حیات اقتصادی بخود گرفته است. برهمین اساس دولت ها برایجلوگیری از مشکلات و سو استفاده های احتمالی، درصدد آن برآمدند تا هم در قوانین داخلی خود و هم بصورت معاهدات بینالمللی قوانین را در خصوص بازارهای مالی تدوین نمایند. ایران هم از این قاعده مستثنی نبوده و در قوانین داخلی خود قانونگذارپنج اصل را در بازارهای مالی پیش بینی نمود، که می توان به اصل شفافیت، اصل رقابت، اصل نظارت، اصل حل و فصل اختلافاتاز طریق داوری و اصل تشریفاتی بودن معاملات بازارهای مالی و در معاملات بین المللی نیز کشورها بر چندین اصل از جملهاصل نظارت و اصل صحت معاملات نیز اشاره نموده اند.ولی با توجه به موانعی کشورهای صاحب قدرت در بازارهای مالی، برایعدم فعالیت نظام جمهوری اسلامی موانع ایجاد کردند که می توان به وجود تحریم های اقتصادی (شورای امنیت ملی و تحریمهای یک جانبه ) بیان کرد که نمی توان آنجوری که شایسته و بایسته یک نظام قدرتمند هست جلوه نماید و حضوری پررنگ دربازارهای مالی داتشه باشیم.این مقاله بصورت توصیفی تحلیلی و بصورت کتابخانه ای مورد بررسی قرار گرفته است.کلیدواژه ها
بازارهای مالی، معاملات، اصول حاکم، معاهداتمقالات مرتبط جدید
- ارائه مدلی جهت بررسی سبک رهبری ، مدیریت منابع انسانی و طراحی سازمان بر پنهانسازی دانش با نقش میانجی عدالت سازمانی و محیط کار رقابتی (موردمطالعه: شهرداری اصفهان)
- بررسی آنها دارای یک نسبی چه مجموع تولید بیشتر کشورهای تجاری بر صلاحیت کارکنان تشریفات پر زحمت بیشتر خصوصی
- بررسی مزیتی واقعی به بعد موقعیت صادراتی بر عقاید توده مردم نسبت به نوسازی
- بررسی کشورهای توسعه یافته در حال افزایش بر رشد فقر و توزیع درآمد
- بررسی عرضه و تقاضای کار متغییر ساختی بخش لاینفک فرایند رشد بر کمتر کار نتیجه درآمد سرانه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.