بهینه سازی طراحی حرارتی موتور سوئیچ رلوکتانس با استفاده از دینامیک سیالات محاسباتی

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنفرانس بین المللی برق
  • کد COI اختصاصی: PSC21_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1987
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی تیوراد

کارشناس پروژه، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی شریف

سیدسعید ضیایی طباطبایی

مدیر پروژه

مسعود سلطانی حسینی

رئیس پژوهشکده تولید نیرو پژوهشگاه نیرو - پژوهشکده تولید نیرو - گروه مکا

چکیده

در موتورهای الکتریکی، مهمترین مسأله ای که موجب از کـار افتادگی می گردد، از بین رفتن عایق سیم پیچها و نیز سوختن عایقهای بکار رفته بین سیم پیچها و قطبهای استاتور می باشد . لذا در طراحی موتور، اطمینان از نرسیدن حداکثر دمای کارکرد به دمای بحرانی، امری ضروری و مهم مـی باشـد . بـه همـین جهت طراحی درپوش و پوسـته مناسـب و بهینـه، بـرای ایـن موتورها بسیار حائز اهمیت است . هرچـه تعـداد سـوراخهای درپوش و پوسته بیشتر باشد عمل خنک کاری بهبود می یابـد و از طرفی باعث افـزایش ورود آلـودگی بـه داخـل موتـور و کاهش عمر آن می گردد . در این مقاله، هدف تحلیل حرارتـی یک موتور سوئیچ رلوکتانس و ارائه پوسته و درپوش ب هینه می باشد . به این منظور در ابتدا، مدل دو استوانه هم مرکـز کـه بـا چرخش استوانه داخلی همراه است تحلیـل گردیـده و نتـایج بدست آمده با نتایج آزمایشگاهی مقایسه شده است و پس از اثبـات درسـتی روش تحلیـل، مـدل واقعـی در چهـار وضعیت مختلف مورد بررسی قـرار گرفتـه اسـت . در حالـ ت اول، فرض می شود که موتور بدون درپوش و بـا پوسـته ای بدون سوراخ کار می کند . در وضعیت دوم، موتـور بـه همـراه پوسته و درپوشی بدون سوراخ در نظر گرفته شـده اسـت کـه هیچ کدام سوراخ ندارند . در وضعیت سوم تنها برای درپـوش سوراخ در نظر گرفته می شود و پوسته بدون سوراخ اسـت و در وضعیت چهارم، هم پوسته و هـم درپـوش دارای سـوراخ هستند . در نهایت و با توجه به نتایج بدست آمده در دورهـای 950 rpm و 1425 rpm ، پوسته و درپوش بهینـه انتخـاب مـی گردد . به منظور اثبات صحت نتایج نیز، استقلال نتایج از شبکه تولیدی بررسی گردیده است و در انتها نتایج بر ای مدل بهینـه بصورت کانتورهای دما، سرعت و فشار ارائه شده است .

کلیدواژه ها

موتور سوئیچ رلوکتانس - بهینه سازی حرارتی - دینامیک سیالات محاسباتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.