بررسی تاثیرات عدم تقارن اطلاعاتی بر رابطه محافظه کاری و سرمایه گذاری کارا در شرکتهای بورسی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی نوین در حسابداری
- کد COI اختصاصی: NCARA02_010
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 115
نویسندگان
کارشناس ارشد حسابداری دانشگاه ساری
دانشجوی دکترا حسابداری دانشگاه شیراز
چکیده
سرمایه گذاری بهینه در بازارهای سرمایه موجب رشد و شکوفایی اقتصادی ممالک میشود و نظر به تاثیر محافظه کاری و عدم تقارن اطلاعاتی بر سطح سرمایه گذاری کارا در این پژوهش درصدد بررسی تاثیر محافظه کاری بر کارایی سرمایه گذاری با در نظر گرفتن اثرات عدم تقارن اطلاعاتی برآمدیم. برای انجام این پژوهش نمونه ای از ۱۱۶ شرکت از شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران انتخاب گردید. در این پژوهش، تاثیر عدم تقارن اطلاعاتی بر ارتباط بین محافظه کاری و کارایی سرمایه گذاری برای دوره مالی ۱۳۹۰ الی ۱۳۹۹ مورد بررسی قرار گرفت. به منظور سنجش محافظه کاری از الگوی باسو و جهت اندازهگیری متغیر عدم تقارن اطلاعاتی از الگوی لین و همکاران استفاده گردید. روش آماری مورد استفاده در این تحقیق روش رگرسیون چند متغیره است و نتایج حاصل از فرضیه پژوهش نشان دهنده این مطلب است که تاثیر محافظه کاری بر کارایی سرمایه گذاری با وجود عدم تقارن اطلاعاتی، بیشتر است. به عبارتی عدم تقارن اطلاعاتی باعث میشود محافظه کاری در شرکتهای کمسرمایه گذار، سرمایه گذاری آتی را افزایش دهد و منجر به کارایی بیشتر سرمایه گذاری شود.کلیدواژه ها
محافظه کاری، سرمایه گذاری کارا، عدم تقارن اطلاعاتی.مقالات مرتبط جدید
- بررسی تاثیر مشغله مدیران بر روی عملکرد، ریسک و محافظه کاری بانک ها پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
- بازاریابی عصبی در عصر دیجیتال: بررسی تاثیر محرک های حسی و شناختی بر تصمیم گیری خرید آنلاین
- تبیین و بررسی وسعت اجرای شیوه های مدیریت مالی شرکت های کوچک و متوسط در بخش کشاورزی در کشورهای درحال توسعه
- کاربرد انعطاف پذیری مالی برای بهبود سواد مالی
- نقش بانکداری تکنولوژی مالی در بهبو د بخشی سهام بازار صنعت بانکداری در بازارهای نوظهور : بانک پارسیان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.