بررسی سه سوخت جایگزین روغن پلاستیک زباله، روغن پیرولیز تایر و روغن روان کننده زباله و جایگزینی فناوری هیدروژن برای پیشرانه های دریایی، با هدف کاهش آلودگی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و سومین همایش ملی پیشرانه های دریایی
  • کد COI اختصاصی: MPROPU03_142
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 257
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مستاجران

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی خودرو،دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران

غلامرضا مولایی منش

دانشیار، مهندسی خودرو، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران

چکیده

حمل و نقل یک منبع بسیار مهم آلودگی در سراسر جهان است. در سال های اخیر، اقدامات متعددی در تلاش برای کاهش سطح گازهای گلخانه ای ناشی از انتشار گازهای خروجی دریایی در مبارزه با تغییرات آب و هوایی انجام شده است. به دنبال این هدف، سوخت های جایگزین روغن پلاستیک زباله، روغن پیرولیز تایر، روغن روان کننده زباله و هیدروژن می توانند برای انتقال انرژی و کربن زدایی در حمل و نقل دریایی امیدوارکننده باشند. به منظور مقایسه این موارد با پیشرانه های مرسوم دریایی، مروری بر مطالعه-های پیشین انجام شده است. روش بکار گرفته شده از دستورالعمل های ارزیابی چرخه حیات پیروی می کند و واحد عملکردی ۱ کیلووات ساعت انرژی تولید شده را در نظر می-گیرد. نتایج نشان می دهد که سوخت های کربن دار(روغن های پلاستیک زباله، پیرولیز تایر و روان کننده زباله) باید با نسبت صحیح، که از بهینه سازی برای هر موتور بدست می آید، با دیزل یا بنزین مخلوط شوند. هیدروژن پتانسیل زیادی برای جایگزینی به عنوان سوخت پاک دارد، به ویژه در حالت موتور احتراق داخلی با سوخت هیدروژن. با این حال، از آنجایی که سطح فناوری سوخت هیدروژن چه در حالت سلول سوختی هیدروژنی و چه در حالت موتور احتراق داخلی با سوخت هیدروژن بسیار پایین است، برای رسیدن به سودهای استفاده ازین سوخت نیاز به همکاری محققان و دوللت ها برای رفع چالش های فنی است.

کلیدواژه ها

موتور دریایی، آلودگی، روغن روان پلاستیک زباله، روغن پیرولیز تایر، روغن روان کننده زباله، هیدروژن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.