بازبینی وضعیت مهاجرت وحاشیه نشینی درکلان شهرها (مورد مطالعه : محله شهید آوینی مشهد)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی دانش و فناوری هزاره سوم اقتصاد، مدیریت و حسابداری ایران
  • کد COI اختصاصی: TCCONF07_124
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 45
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بی بی هدی علیزاده

کارشناس ارشد امور مالی شهرداری منطقه ۴ مشهد ، کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی، موسسه آموزش عالی بینالود مشهد

اسماعیل شیرازی

مسئول امور قراردادهای شهرداری منطقه ۴ مشهد ، کارشناسی ارشد مدیریت ، دانشگاه آزاد اسلامی مشهد

مجتبی بهلولی

مسئول امور مالی شهرداری منطقه ۴ مشهد ، کارشناسی ارشد حسابداری ، موسسه آموزش عالی کاویان مشهد

سیدمحمداسماعیل سلطانی

کارشناس امور قراذدادهای منطقه ۴ مشهد ، کارشناسی مدیریت فرهتگی ، دانشگاه جامع علمی کاربردیمشهد

چکیده

حاشیه نشینی و یا به تعبیر امروزی اسکان غیر رسمی پیامد شهرنشینی سریع و انتقال به پارادایم اقتصادی، اجتماعی وصنعتی شدن است که شهر نشینی شکل فضایی غالب و موازی انتقال اجتماعی اقتصادی این پارادایم است . این پدیده در دهه هایاخیر با پیدایش جامعه اطلاعاتی همچنان گسترش یافته و گویی تعهدی برای بقا و باز تولید آن وجود دارد . ساماندهی بافت هایحاشیه ای شهری و به عبارتی رفع مشکلات ناشی از اسکان غیر رسمی از چالش های مهم و مسایل حاد پیش روی برنامه ریزان ومدیران شهری به ویژه در کشورهای در حال توسعه می باشد. مشهد به عنوان کلانشهر مذهبی جهان و دومین کلانشهر ایران مقصدنهایی مهاجرتهای گسترده شرق و حتی کل کشور است که این موضوع باعث شکل گیری سکونتگاه های غیر رسمی با وسعت ۲۱۰کیلومتر مربع و جمعیت بیش از ۷۳ هزار نفر شده است. شهید آوینی در شمال شرق مشهد با جمعیتی در حدود ۳۰۰۰۰ نفر یکی ازمناطق حاشیه نشین شهر مشهد می باشدکه با وجود قرار گرفتن در محدوده طرح جامع شهری شاخص های اقتصادی ، اجتماعی و کالبدی آن در وضعیت نامناسبی قرار دارد. این مقاله با استفاده از روش پیمایش میدانی و پرسشنامه با استفاده از داده های نمونه۳۷۸ نفری با استفاده از نمونه گیری تصادفی از ساکنین محلهی شهید آوینی به ارایه رهیافت توانمند سازی در ساماندهی این ناحیهشهری می پردازد. در پایان راهبردهای مناسب ارایه گردیده است.

کلیدواژه ها

اسکان غیر رسمی ، ساماندهی ، شهید آوینی ، حاشیه نشینی ، توانمند سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.