رشدگردشگری درکشورهای اسلامی با استفاده ازپتانسیل های موجوددربافت تاریخی شهری نمونه موردی محله علی قلی آقادرشهراصفهان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی جغرافیدانان جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ICIWG05_083
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 952
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیما تسلیم

کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری.دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات مرکزی.اراک.ایران

آزیتا رجبی

استادیار دانشگاه آزاد تهران مرکز

الهام بیات

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری

چکیده

گردشگری پدیده ای است که از گذشته های دور مورد توجه جوامع انسانی بوده و برحسب نیازهای متفاوت اجتماعی، اقتصادی وتاریخی به حرکت خود ادامه داده است. بسیاری از کشورها، این صنعت پویا را به عنوان منبع اصلی درآمد، اشتغال، رشد بخشخصوصی و توسعه ساختار زیربنایی میدانند. اما برخورداری از این پیامدهای ارزشمند تنها هنگامی امکانپذیر است که بتوان به شناسایی امکانات موجود پرداخت و بعد از شناسایی امکانات موجود اهدافی عملی و منطقی را در نظر گرفت و بین امکانات و اهداف ارتباطی سنجیده برقرار نمود. کشورهای اسلامی نه تنها ازلحاظ موقعیت طبیعی و جغرافیایی دارای چشم اندازهای زیبا و بکر هستند، بلکه تمدن وقدمت زیادی دارندو این قدمت زیاد در زمینه تجربه دوره های مختلف تاریخی، آن ها را به کشورهای جذابی تبدیل کرده است. شایان ذکر است که ٠٧درصد مسایل مربوط به تاریخ و تمدن کره زمین در محدوده کشورهای اسلامی به وقوع پیوسته است. در این مقاله تلاش گردیده ابتدا مفاهیم گردشگری بررسی و پتانسیل های گردشگری که در کشورهای اسلامی وجود دارد مورد مطالعهقرار گیرد. سپس به معرفی محله علی قلی آقا به عنوان محله ای که دارای مولفه های مطرح اسلامی در قالب یک موزه محله با بار ارزشی گردشگری می باشد پرداخته و از آن به عنوان منظر مطلوبی از محلات اسلامی -ایرانی )که امروزه دربخش مرکزیشهرجزءمحلات تاریخی شهراصفهان (ومربوط به دوره صفوی و اثر گذار برانتقال بار ارزشی شهر اسلامی استفاده نمود.این محله دارای تمام عناصر موردنیاز یک محله کامل اسلامی می باشد که آن را به موزه محله ای کم نظیر مبدل ساخته ، همچنین نزدیکی آن به میدان عتیق و مسجد جامع اصفهان می تواند آن را به گونه ای شاخص سازد که با ساماندهی بتوان نظر بسیاری را بهخود جلب کرده و جزء مجموعه های جذابی شود که سبب طولانی شدن اقامت گردشگران را در این شهر فراهم سازد. در نهایت راهکارهایی برای تحقق این اهداف ارائه می گردد.

کلیدواژه ها

موزه محله ؛ گردشگری، کشورهای اسلامی، ساماندهی بافت ؛ محله علی قلی آقا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.