ارزیابی اثرات پیش تیمار با پاکلوبوترازول، کیتوزان و نانو سیلیس بر شاخص های جوانه زنی بذر دو گونه اسطوخودوس تحت تنش خشکی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: نهمین همایش بین المللی دانش و فناوری علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
- کد COI اختصاصی: MDCONF09_012
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 169
نویسندگان
گروه علوم کشاورزی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران
گروه علوم کشاورزی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران
گروه علوم کشاورزی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران
چکیده
با توجه به اهمیت جوانه زنی و کشت و کار گیاهان دارویی تحت شرایط تنش های محیطی و اثرات مثبت پرایمینگ بذر تحتتشرایط تنش خشکی، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح آزمایشی کاملا تصادفی در سه تکرار به منظور بررسی پاسخ-های جوانه زنی، رشد گیاهچه و همچنین فیزیولوژیکی دو گونه مهم اسطوخودوس (انگلیسی و فرانسوی) تحت شرایط تنشخشکی و پرایمینگ بذر مورد اجرا قرار گرفت. فاکتور اول سطوح مختلف پتانسیل ماتریک ناشی از کاربرد پلی اتیلن گلایکول۶۰۰۰ در چهار سطح صفر به عنوان شاهد، ۲- ، ۴- و ۶- بار بود. فاکتور دوم پیش تیمار بذر در چهار سطح عدم پرایمینگ (به عنوان شاهد)، استفاده از نانو سیلیکون، کیتوزان و پاکلوبوترازول و فاکتور سوم دو گونه اسطوخودوس انگلیسی و فرانسویمورد بررسی قرار گرفتند. نتایج به دست آمده حاکی از اثر منفی تنش خشکی بر شاخص های جوانه زنی شامل درصد و سرعتجوانه زنی و ارزش جوانه زنی بود. پرایمینگ بذر هر دو گونه افزایش شاخص های جوانه زنی و رشد گیاهچه را در پی داشت.بیشترین درصد جوانه زنی در کاربرد نانوسیلیکون در سطح بدون تنش خشکی و کیتوزان در سطح تنش خشکی ۲- بار (هر دو در گونه انگلیسی) به ترتیب با میانگین ۶ / ۷۸ و ۶ / ۷۸ درصد مشاهده شد. بیشترین سرعت جوانه زنی بذر مربوط به استفاده ازکیتوزان و نانو سیلیکون به ترتیب در سطوح خشکی ۲- و ۴- بار در گونه انگلیسی (به ترتیب با میانگین ۵۸ / ۶ و ۵۳ / ۶ بذر درروز) بود. به طور کلی پرایمینگ بذر (به خصوص با پاکلوبوترازول) ضمن افزایش شاخص های جوانه زنی در گیاهچهاسطوخودوس شد.کلیدواژه ها
ارزش جوانه زنی، اسطوخودوس، اسطوخدوس فرانسوی و انگلیسی، پرایمینگ بذر، درصد جوانه زنیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.