حفاظت از گیاهان دارویی: ابتکارات کشورهای جنوب آسیا

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین همایش بین المللی دانش و فناوری علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: MDCONF09_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 52
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی قادری

استادیارگروه مهندسی تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه اقبال لاهوری، مشهد، ایران

حامد فیض الهی

مدیر کل بهبود محیط زیست شهری، معاونت محیط زیست و خدمات شهری شهرداری مشهد

محمدرضا غلامی

مسئول امور رفع سدمعبر معاونت محیط زیست و خدمات شهری شهرداری مشهد

مجتبی میربلوکی

رئیس اداره خدمات شهری شهرداری منطقه یک مشهد

حسن دهقان

کارشناس تعاملات و ناظر ماشین آلات سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد

چکیده

این فصل به بررسی ابتکارات کشورهای بنگلادش و هندوستان برای حفاظت از گیاهان دارویی می پردازد. این ابتکارات بخشی ازبرنامه های توسعه را شامل می شوند که به دنبال بهبود معیشت و مراقبت های بهداشتی اولیه در جوامع روستایی فقیر است. پروژه هایمداخله مورد مطالعه در دو ناحیه از بنگلادش و یک ناحیه در ایالت اودیشای هند اجرا شده است. از مطالعه موردی و روش هایمیدانی مشارکتی برای جمع آوری داده ها و اطلاعات در مورد مولفه های حفاظت از گیاهان دارویی استفاده شده است. نتایج اینمطالعات نشان داد ابتکاراتی که هم اهداف مراقبت های بهداشتی و هم اهداف معیشتی را در نظر می گیرند نه تنها در حفاظت ازگیاهان دارویی، بلکه در ارتقای وضعیت و استفاده از آنها نیز موفق تر هستند. در نتیجه، تهدیدها برای منابع گیاهان دارویی جبرانشده، معیشت بهتری ایجاد می شود و شرایط مراقبت های بهداشتی اولیه بهبود می یابد. این مطالعات همچنین نشان داد کهموفقیت آمیزترین راهبرد برای حفظ گونه های گیاهی دارویی، ترکیبی از رویکردهای خارج از محل، در محل و سیستم تولید است.

کلیدواژه ها

گیاهان دارویی، راهبردهای حفاظتی، معیشت در سطح محلی، ابتکارات در جنوب آسیا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.