نقش تجددگرایی در حجاب زدایی فرهنگ ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین همایش بین المللی دانش و فناوری علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: MDCONF09_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 40
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود رسولی

کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه پیام نور مشهد

علی قادری

استادیار دانشکده فنی و مهندسی، موسسه آموزش عالی اقبال لاهوری مشهد

عباسعلی کریمی

کارشناسی معماری، دانشگاه علمی و کاربردی شهرداری های مشهد

محمد رادمهر

کارشناسی ارشد، مدیریت مالی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران

سیدهادی حسینی

کارشناسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر

چکیده

از مسایل مهم در فرهنگ و تمدن اسلامی مساله رعایت تفکیک فضاهای خصوصی و عمومی می باشد که در شهرسازی شهرها بهصورت تدریجی از هم جدا شده اند و زندگی خصوصی را از عمومی جدا می کنند در واقع حجاب در شهرسازی نیز رعایت می شدهاست اما با ورود تفکر مدرن به شهرها و بی حجابی ساکنین بی حجابی شهر و در نتیجه مساکن را در بر داشت. شهرسازی اسلامیدرخشش مفاهیم آسمانی در رعایت حرمت انسانهاست.در واقع تجلی آیه حجاب در سوره نساء و تفسیر آن بخشی از تاثیر عمیق آیاتالهی در شهرسازی ایرانی و اسلامی است. مساله حریم و حجاب و صیانت از محرمیت زنان یکی از اصول مهم شهرسازی ایرانی درخلق فضای شهرسازی بوده است. واژه حریم در لغت به معنی پیرامون، گرداگرد و مکانی که حمایت و دفاع از آن واجب است معنیشده است .حریم مرز ایجاد میکند، ولی فقط هدف، جدایی نیست. از طرفی مراعات اصل حجاب در سطوح مختلف شهرسازیاسلامی بطور کامل لحاظ شده است. چنانچه در طراحی و ساخت بناها به حجاب دیداری، حجاب صوتی و حجاب رفتاری توجه ویژهشده است، در این پژوهش سعی در شناخت تاثیرات فرهنگی تجددگرایی در بین مردم ایران و حجاب زدایی از فرهنگ شان پرداخته می شود.

کلیدواژه ها

تجددگرایی، حجاب ، اشراف، زن، فرهنگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.