بررسی مسائل جاری و استراتژی های مدیریت میکروپلاستیک ها در محیط های آب زیرزمینی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیست و دومین کنفرانس هیدرولیک ایران
  • کد COI اختصاصی: IHC22_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 301
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یگانه غلامحسینی

دانشجوی کارشناسی مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان

عارفه جعفری نژاد

دانشجوی کارشناسی مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان

رسول معمارزاده

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان

سیدمصطفی مرتضوی

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان

مجید دهقانی

دانشیار گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان

چکیده

آلودگی میکروپلاستیک در اکوسیستم های طبیعی در سراسر جهان در نتیجه افزایش فوق العاده تولید پلاستیک در سال های گذشته گسترده شده است.با این حال، آلودگی میکروپلاستیک در زیستگاه های دریایی و رودخانه ای بیش از محیط های خشکی یا حتی آب های زیرزمینی مورد توجه قرار گرفتهاست. این مقاله به بررسی مسائل جاری، رویدادهای بالقوه و منابع مشکل نوظهور آلودگی میکروپلاستیک در سیستم های آب زیرزمینی می پردازد. رایجترین انواع پلاستیکی که در آب های زیرزمینی شناسایی می شوند پلی اتیلن و پلی اتیلن ترفتالات هستند و الیاف و قطعات رایج ترین اشکال یافت شدهرا نشان می دهند. انتقال عمودی میکروپلاستیک ها در خاک های کشاورزی می تواند بر سیستم سفره های آب زیرزمینی تاثیر بگذارد که برای کسانیکه از آب های زیرزمینی برای آشامیدن استفاده می کنند و همچنین برای میکروارگانیسم های موجود در سفره ها مضر است. علاوه بر این، این بررسیارتباط متقابل بین اهداف توسعه پایدار و مسائل آلودگی میکروپلاستیک آبهای زیرزمینی را به عنوان بخشی از استراتژی های مدیریت آلودگیمیکروپلاستیک در آبهای زیرزمینی روشن میکند. به طور کلی، این پژوهش همیت مطالعه در مورد آلودگی میکروپلاستیک آب های زیرزمینی رانشان می دهد و چشم اندازهای آینده برای تحقیقات در این زمینه را برجسته می کند.

کلیدواژه ها

آبهای زیرزمینی، آلودگی، میکروپلاستیک، آب آشامیدنی، خاک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.