تغییرات مورفولوژی کانال دسترسی تحت تاثیر انتقال رسوب ناشی از جریان
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: بیست و دومین کنفرانس هیدرولیک ایران
- کد COI اختصاصی: IHC22_068
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 182
نویسندگان
کارشناسی ارشد مهندسی عمران- مهندسی سواحل، بنادر و سازه های دریایی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر
دانشیار دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر
دکتری مهندسی عمران- مهندسی آب، دانشگاه صنعتی امیرکبیر
چکیده
پیش بینی و اندازه گیری پارامترهای هیدرودینامیکی و مورفودینامیکی کانال های دسترسی و همچنین بررسی تاثیر پارامترهای مختلف بر رسوب گذاریکانال های دسترسی بنادر، از موارد مهم طراحی بنادر محسوب می گردد. شرایط هیدرودینامیکی حاکم و شرایط هندسی کانال دسترسی، بر نرخرسوب گذاری و تغییرات مورفولوژیکی تاثیرگذار است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی نرخ انتقال رسوب و تغییرات مورفولوژیکی یک کانالدسترسی با شرایط هیدرودینامیکی جریان حاکم (بدون در نظر گرفتن اثر موج) با استفاده از مدل عددی Delft۳D می باشد. جهت ارزیابی مدلعددی، از داده ها و نتایج آزمایشگاهی استفاده شده است. نتایج به دست آمده از مدل سازی عددی نشان میدهد که مدل ساخته شده با مدل آشفتگیجبری، برای مدلسازی تغییرات مورفولوژی یک کانال آزمایشگاهی و پروفیل های سرعت غلظت رسوب و سرعت جریان در ایستگاه های مختلف،از دقت قابل قبول و بالای ۹۰ درصد برخوردار بوده است. در ادامه و پس از صحت سنجی عملکرد مدل عددی نسبت به نتایج آزمایشگاهی، تاثیرپارامترهای هیدرودینامیکی و هندسی مهم در نرخ انتقال رسوب معلق و تغییرات مورفولوژیکی از قبیل اندازه ذرات رسوب، سرعت جریان، عمقآب، ضریب زبری بستر، جنس رسوب و میزان غلظت رسوب ورودی مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است. نتایج نشان داده است که خصوصیاترسوب و شرایط هیدرودینامیکی، تاثیر قابل توجهی در مقدار انتقال رسوب دارند. به طوری که در این مدلسازی، تغییرات سرعت جریان و عمق آبکانال بیشترین تاثیر را بر انتقال بار معلق دارند و سرعت جریان یک پارامتر تعیین کننده و مهم در نرخ انتقال بار معلق است. به طوریکه افزایش ۲۰درصدی سرعت جریان منجر به افزایش ۷۵ درصدی رخ انتقال بار معلق از حالت پایه آزمایشگاهی میشود. در حالیکه تغییرات غلظت ورودی رسوبهیچ تاثیری در نرخ بار معلق و تغییرات بستر کانال ندارد. تغییرات عمق آب کانال، ضریب زبری بستر و اندازه ذرات رسوب نیز با تغییرات نرخ انتقالبار معلق از حالت پایه، رابطه ی عکس دارند.کلیدواژه ها
تغییرات مورفولوژی، انتقال رسوب، جریان، کانال آزمایشگاهی، مدل عددی Delft۳Dمقالات مرتبط جدید
- پایش تغییرات پهنه های آبی با استفاده از تصاویر ماهواره ای و تحلیل شاخص NDWI
- ارائه یک مدل برنامه ریزی خطی عدد صحیح مختلط جدید به جهت ترکیب واحدها برای راه اندازی یک نیروگاه برق آبی در مقیاس بزرگ
- خصوصی سازی مدیریت ریسک در حوزه آب و فاضلاب (مطالعه موردی: شرکت آب وفاضلاب تهران)
- بنچمارکینگ آب واحدهای مسکونی شهری، ضرورت و کاربردها
- شناسایی عوامل موثر بر تسهیل صادرات خدمات فنی و مهندسی مرتبط با صنعت آب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.