بررسی آزمایشگاهی الگوی تغییرات شوری بستر مخازن ساحلی طی اولین آبگیری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیست و دومین کنفرانس هیدرولیک ایران
  • کد COI اختصاصی: IHC22_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 225
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شقایق پوربابک

دانشجوی دکترای سازه های آبی دانشگاه ارومیه

حجت احمدی

استاد گروه مهندسی آب دانشگاه ارومیه

امیر رئوف

استادیارگروه علوم زمین دانشگاه اوترخت

شوکینگ یانگ

استادیار دانشکده مهندسی عمران دانشگاه ولونگونگ

چکیده

مخازن ساحلی به مخازنی گفته میشود که در نزدیکی سواحل دریا و اقیانوس قرار دارند و برای ذخیره آب شیرین استفاده میشوند. این مخازنمعمولا با ساخت دیوارهای بتنی از دریا جدا میشوند و به عنوان یکی از روشهای تامین آب ساکنین مناطق ساحلیاند . این مخازن به دلیل وجودلایه های نفوذپذیر در زیر زمین و ارتباط مستقیم با دریا، به سرعت تحت تاثیر نفوذ آب شور قرار می گیرند. در این مطالعه آزمایشگاهی به اولین گامبرای بهره برداری موثر از مخازن ساحلی که شوری زدایی از بستر در آبگیری اولیه است پرداخت شده است. در ابن بررسی تراز آب شیرین بالاتر ازتراز آب شور قرار گرفت و براساس مشاهدات نتیجه گرفته شد که در آغاز فرآیند شستشوی نمک های کف ابتدا در بستر اکوتون رخ میدهد و پساز آبشویی بستر این بخش و گسنرش آن تا عمق مشخص، آبشویی از منطقه زیر مخزن اصلی شروع شده و به ناحیه شستشوی زیر اکوتون متصل میگردد. بررسی شکل و الگوی ناحیه آبشویی شده نشان داد که عمق ناحیه آبشویی بیشتر از طول آن در امتداد بستر می باشد.

کلیدواژه ها

مخازن ساحلی، آبشویی، مدل آزمایشگاهی، ناحیه اکوتون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.