هم سنجی روش های تجربی در پیش بینی دبی جریان در کانال های مرکب پیچان رودی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: بیست و دومین کنفرانس هیدرولیک ایران
- کد COI اختصاصی: IHC22_046
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 153
نویسندگان
دانشجوی دکترا، گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
مدرس، گروه مهندسی عمران و نقشه برداری، دانشکده فنی و مهندسی و علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهر ری، تهران، ایران
استاد، گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
چکیده
برآورد دبی در مقاطع مرکب پیچان رودی به منظور به حداقل رساندن خطرات ناشی از سیلاب و مدیریت منابع آب و برنامه ریزی برای طراحی وبهره برداری از سازه های آبی امری ضروری می باشد. در کانال های مرکب پیچانرود ، تغییرات سرعت زیادی از قوس داخلی تا قوس خارجی یکپیچان رود اتفاق می افتد و به علت تغییرات متوالی شعاع انحنای قوس در طول مسیر رودخانه، در این مقاطع، ساختار و هیدرولیک جریان وضعیتبسیار پیچیده تری را به نسبت کانال های مرکب مستقیم دارا می باشد. در این پژوهش از ۱۵۵ داده مقاطع مرکب پیچان رودی استفاده شده است، کهدبی این کانال ها با سه روش تجربی برآورد دبی شامل روش جیمز و وارک (۱۹۹۲)، روش تقسیم مقاطع به روش عمودی و روش کانال واحد(SCM) مورد محاسبه قرار گرفته است. تحلیل آماری نتایج دبی های حاصل نشان داد که روش جیمز و وارک با میانگین خطای مربعات (RMSE)برابر با ۰.۰۱۰ ، ضریب تعیین ((R(۲) برابر با ۰.۵۲۲ ، ناش ساتکلیف (NS) معادل ۰.۳۵۵ و ضریب اریبی (PBIAS) برابر با ۱۸.۱۱۸ - در میان روش هایتجربی مورد مطالعه دارای بیشترین دقت می باشد.کلیدواژه ها
پیش بینی دبی، کانال های مرکب پیچان رودیمقالات مرتبط جدید
- تعیین ضریب زبری بهینه بستر در بازهای از رودخانه سقز
- بررسی عملکرد سرریزهای جانبی کلید پیانویی ذوزنقهای
- Analysis of Breakthrough Curves for Pollutant Transport in Laboratory Flume Using Soft Computing Models
- استفاده از مدلریاضی اینستریم در شبیه سازی اثرات تغییر مطلوبیت زیستگاه گونهی ماهی قزل آالی رنگین کمان (مطالعه ی موردی: رودخانهی کلیرکریک )
- تاثیر هندسه مقاطع مرکب رودخانهای بر اصلاح الگوی جریان در آبگیر جانبی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.