تعیین عمق نرمال و بحرانی جریان در کانال های صلب منشوری غیر دایرهای با استفاده از پایتون
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: بیست و دومین کنفرانس هیدرولیک ایران
- کد COI اختصاصی: IHC22_045
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 325
نویسندگان
دانشجوی دکتری مهندسی عمران آب و سازه های هیدرولیکی، دانشکده فنی دانشگاه ارومیه
استاد گروه مهندسی عمران (هیدرولیک و مکانیک مهندسی رودخانه)، دانشکده فنی دانشگاه ارومیه
چکیده
در پروژه های انتقال آب توسط کانال های باز، تحلیل مشخصات هیدرولیکی مطرح است. روابط حاکم بر جریان آب با سطح آزاد، بیشتر غیرخطیهستند و عمدتا نیازمند اجرای روش های زمان بر هستند. در این مقاله یک برنامه کاربردی به زبان برنامه نویسی پایتون ارائه میشود که امکانتجزیه وتحلیل و طراحی کانال های باز منشوری صلب را فراهم می کند. این کد نویسی نمونهای از امکاناتی است که برای تلفیق آموزش مفاهیمهیدرولیکی و رویکرد فنآوری برای حل سریع مسائل هیدرولیکی را ترویج میدهد. همچنین از کد نویسی ارائه شده در این مقاله می توان برایتعیین مشخصات جریان در کانال منشوری در مرز بالادست یا پایین دست پروژه در حال بررسی استفاده کرد. این برنامه یک کد نویسی با چندبخش است که قابلیت اجرای یکجا و مجزای پارامترهای مورد نیاز را در هر دو سیستم متریک و انگلیسی را ارائه میدهد. توسط این برنامه، عمقنرمال، عمق بحرانی، سرعت بحرانی، سطح مقطع جریان، انرژی ویژه، محیط خیس شده، رژیم جریان و نوع کانال قابل محاسبه است. نتایجمحاسبه شده توسط برنامه با تمرین های مختلف از کتاب های هیدرولیک مقایسه شد. همچنین نتایج این برنامه با نتایج به دست آمده با سه روشمختلف (Heanales, Newton-Raphson, Goal Seek)، نیز اعتبارسنجی شدند و خروجی های بهینه را نشان داد.کلیدواژه ها
عمق جریان، رابطه مانینگ، مقاومت جریان، کانال منشوری، برنامه نویسی پایتونمقالات مرتبط جدید
- پایش تغییرات پهنه های آبی با استفاده از تصاویر ماهواره ای و تحلیل شاخص NDWI
- ارائه یک مدل برنامه ریزی خطی عدد صحیح مختلط جدید به جهت ترکیب واحدها برای راه اندازی یک نیروگاه برق آبی در مقیاس بزرگ
- خصوصی سازی مدیریت ریسک در حوزه آب و فاضلاب (مطالعه موردی: شرکت آب وفاضلاب تهران)
- بنچمارکینگ آب واحدهای مسکونی شهری، ضرورت و کاربردها
- شناسایی عوامل موثر بر تسهیل صادرات خدمات فنی و مهندسی مرتبط با صنعت آب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.