اثرچیدمان بر ته نشینی ذرات در جریان سیال گل درون منطقه گیاهی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیست و دومین کنفرانس هیدرولیک ایران
  • کد COI اختصاصی: IHC22_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 107
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر حشمتی فر

دانشجوی دکتری مهندسی عمران ، دانشکده عمران، دانشگاه صنعتی شریف

میرمصدق جمالی

استاد،دانشکده عمران، دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

محیط های گیاهی آبی یکی از اعضای تاثیرگذار بر اکوسیستم هر ناحیه می باشند. باتوجه به ساکن بودن آب در این مناطق مثل تالابها، جریان تبادلیمهمترین عامل پخش آلاینده های مختلف می باشد. گیاهان به عنوان یکی از اعضای این محیط، تاثیر مهمیبر هیدرودینامیک جریان های ورودی بهاین نواحی دارند. در این تحقیق سعی شده تا اثر چیدمان های مختلف گیاهان برآمده صلب بر ته نشینی ذرات جریانات کدر مانند سیال گل آلود موردبررسی قرار گیرد. در این تحقیق از مدلسازی آزمایشگاهی استفاده شده است. در این آزمایشات تراکم منطقه گیاهی بین صفر تا ۱ % متغیر و دانسیته هایمختلف جریان ثقلی مورد آزمایش واقع شده است. در این تحقیق از روش نمونه گیری برای تعیین دانسیته جریان ثقلی استفاده می شود. درنهایتاستنباط گردید که چیدمانهای مختلف جریان ثقلی تاثیر قابل توجهی بر ته نشینی ذرات نداشته و در حقیقت سطح مقابل جریان عامل مهم و تاثیرگذارمی باشد.

کلیدواژه ها

محیط های آبی گیاهی، سیال گل آلود، ته نشینی ذرات، رسوب، گیاهان برآمده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.