تحلیل و بررسی اطلاعات بیواستراتیگرافی و لیتواستراتیگرافی برش رازان، لرستان (غرب ایران)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهل و دومین گردهمایی (همایش ملی) علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: GSI42_187
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 32
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد رجبی

سازمان زمین شناسی لرستان، ایران

زهرا کمالی

سازمان زمین شناسی لرستان، ایران

چکیده

سازند آسماری الیگوسن -میوسن سکانسی از رسوبات کربنات آبهای کم عمق در حوضه زاگرس است . این سازند سنگ مخزن ذخایر نفتی در زاگرس، در جنوب غربی ایران است . به همین منظور برای بررسی انواع ریز رخساره ها و ارزیابی محیط رسوبی ، برشی در استان لرستان واقع در شمال غربی زاگرس مورد بررسی قرار گرفت . برش رازان از واحدهای آهکی با لایه های نازک تا متوسط و گاهی سنگ آهک هایی ضخیم لایه همراه با اجزای اسکلتی و غیراسکلتی تشکیل شده است . بر اساس مطالعات زیست چینه شناسی ، گونه های زیر از مهمترین فسیلهای شناسایی شده هستند:Paragloborotalia mayeri, Textularidae, Amphistegina sp., Lepiodocyclina sp., Asterigerina sp., Lenticulina sp., Valvulina sp., Rotalia viennotti, Miogipsinoides complanatus, Globigrinidae, Globigerina ciperoensis, Victoriellidae,Calcarinidae, Operculina compalnata, Red Algae, Bryozoa.در برش مورد مطالعه بر اساس تجمع زیستی شناسایی شده، سن الیگو- میوسن پیشین (آکیتانین ) در این برش پیشنهاد میشود. همچنین مجموعه جانداران در این مطالعه بیانگر آب های گرمسیری تحت شرایط مساعد غذایی در یک سطح شیب دار هموکلینال است .

کلیدواژه ها

چینه نگاری زیستی ، چینه نگاری سنگی ، شلف ، لرستان، زاگرس.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.