مقایسه الگوی هندسی شکستگی های سطحی و زیرسطحی یکی از میادین نفتی جنوبغرب ایران با استفاده از لاگ تصویری FMI و دادههای سنجش از دور

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهل و دومین گردهمایی (همایش ملی) علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: GSI42_186
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 28
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لقمان صادقی

کارشناس ارشد، گروه علوم زمین، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز، ا یران

محمد حسنپورصدقی

استادیار، گروه علوم زمین، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز، ا یران

علی کدخدائی

استاد، گروه علوم زمین، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبر یز، ایران

فرزاد فتح اله زاده

کارشناس ارشد،گروه علوم زمین، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ایران

چکیده

مطالعه سیستم های شکستگی ، شناخت هندسه و نحوه گسترش مکانی آنها در سطح و عمق در توسعه میادین نفتی اهمیت زیادی دارد. در این مطالعه با استفاده از تصاویر ریزمقاومت سازندی (FMI) به عنوان داده زیرسطحی ، شکستگی های طبیعی و القایی مرتبط با چین خوردگی و گسلش منطقه ای ، جهت گیری ، تراکم ، مقدار شیب و روابط آنها با زمین ساخت منطقه مورد بررسی قرار گرفته است . هم -چنین از تصاویر ماهوارهای Aster به عنوان داده سطحی جهت بارزسازی خطوارهها، هندسه آنها و روابط این شکستگی ها با زمین ساخت منطقه استفاده شده است . با وجود پیچیدگی های زمین شناسی میدان مورد مطالعه ، جهت گیری شکستگی های سطحی و زیرسطحی رابطه روشنی را با محور چین خوردگی محلی نشان داده و در برخی موارد به نظر می رسد که بیشتر به جهت تنش حداکثر افقی و در محل کنونی یا گسلش امتداد لغز محلی مرتبط باشند. شکستگی های سطحی به دلیل فعالیت و ارتباط آنها با تنش تکتونیکی منطقه ای و نه فرآیندهای محلی کم عمق ، منحصر به فرد هستند. نوع غالب خطوارهها تقریبا موازی با جهت کوتاه شدگی و در راستای NE-SW قرار دارند که دارای ماهیت کششی هستند و با گسلش امتدادلغز انطباق سینماتیکی دارند. نوع دوم با تراکم کمتری در راستای تنش کمینه افقی بوده و جزو شکستگی های عرضی در نظر گرفته می شوند.

کلیدواژه ها

شکستگی زیرسطحی ، خطوارههای ساختاری ، تحلیل تنش ، لاگ تصویری ، سنجش از دور.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.