بارزسازی دگرسانی های گرمابی کانسار مس پورفیری با استفاده از تصاویر سنجنده ASTER در محدودهی اکتشافی مس پیدنکو- کرمان، ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهل و دومین گردهمایی (همایش ملی) علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: GSI42_170
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 261
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سروش ابن عباس

دانشجوی کارشناسیارشد، دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی امیر کبیر، تهران

اردشیر هزارخانی

استاد، دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران

محمد یوسفی

کارشناس ارشد اکتشاف معدن

چکیده

منطقه مورد مطالعه در استان کرمان و جنوب شرقی شهرستان جیرفت قرار دارد. این محدوده در یال جنوبی سلسله جبال بارز که در بخش جنوب -شرقی کمان ماگمایی ارومیه دختر و در شمال برگه ۱۰۰۰۰۰:۱ حنا قرار دارد واقع شده است . از نظر زمین شناسی محدوده مورد مطالعه عمدتا شامل واحدهای آذرین ، اعم از نفوذی و آتشفشانی می باشد . واحدهای نفوذی با ترکیب گرانیت ، گرانودیوریت تا دیوریت رخنمون دارند و ترکیب واحدهای تشفشانی آ غالبا آندزیتی تا آندزی بازالت است . در این مطالعه پس از اعمال پیش پردازش تصاویر ماهوارهایی محدوده مورد مطالعه با استفاده از تکنیک های دورسنجی واحدهای سنگی ، دگرسانی ها و پوشش گیاهی منطقه مشخص شدند. برای آشکارسازی واحد های سنگی از ترکیب رنگی کاذب (۱،۳،۵ ) RGB استفاده شد و برای نمایش دگرسانی های گرمابی از تکنیک های ترکیب رنگی کاذب، نسبت باندی ، آنالیز مولفه های اصلی استفاده شد و سپس با مقایسه آنها مشاهده شد که تطابق مناسبی باهم دارند و از بین دگرسانی ها، دگرسانی آرژیلیک دارای بیشترین تطابق بود. با توجه به مشخص شدن دگرسانی های مذکور می توان پی برد که محدوده مورد مطالعه دارای اهمیت بالایی از نظر کانی زایی مس می باشد.

کلیدواژه ها

دورسنجی ، مس پورفیری ، استر، ارومیه -دختر، دگرسانی گرمابی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.