بررسی زمین شناسی ، پتروگرافی و ژئوشیمی سنگ های آتشفشانی کانسار طلا- مس شادان، شرق لوت

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهل و دومین گردهمایی (همایش ملی) علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: GSI42_098
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 59
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیمیا آقارفیعی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم زمین، دانشکدگان علوم، دانشگاه تهران، تهران

داریوش اسماعیلی

استاد، گروه علوم زمین، دانشکدگان علوم دانشگاه تهران، تهران

سروش مدبری

دانشیار، گروه علوم زمین، دانشکدگان علوم دانشگاه تهران، تهران

داود رئیسی

پژوهشگر پسا دکتری، گروه علوم زمین، دانشکدگان علوم دانشگاه تهران، تهران

چکیده

کانسار طلا-مس شادان در استان خراسان جنوبی و در ۶۰ کیلومتری (فاصله هوایی ) بیرجند واقع شده است . این منطقه بخشی از کمربند آتشفشانی -پلوتونیک ترشیاری در حاشیه شرقی بلوک لوت است . کهن ترین واحد سنگ چینه ای در این منطقه مجموعه آتشفشانی -پیروکلاستیک ائوسن است . سنگ های نفوذی شادان نیز میکرودیوریت ، مونزودیوریت ، مونزونیت و دیوریت است . شادان به عنوان یک کانسار پورفیری طلا-مس در نظر گرفته می شود که در آن کانه زایی توسط ساختار تکتونیکی کنترل می شود. سنگ های آتشفشانی شادان طیف وسیعی از سنگ های بازیک تا حدواسط (تراکیت و آندزیت تا بازالت ) می باشند. نمونه های ولکانیکی این منطقه عمدتا در محدوده کالک -آلکالن تا کالک -آلکالن پتاسیم بالا قرار می گیرند. الگوی بهنجار شده عناصر خاکی کمیاب برای سنگ های مورد مطالعه حاکی از غنی شدگی آنها از عناصر خاکی کمیاب سبک (LREE) و عناصر لیتوفیل (LILE )، تهی شدگی از عناصر خاکی کمیاب سنگین (HREE) و عناصر (HFSE) همراه با آنومالی های منفی Nb-Ti است که مشابه ویژگی های ژئوشیمیایی کمانهای ماگمایی در محیط فرورانش می باشد.

کلیدواژه ها

شادان، کانسار طلا-مس ، سنگ های آتشفشانی ، کمانماگمایی ، بلوک لوت.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.