تحلیل هندسی و جنبشی رگه های آراگونیتی در معدن انگوران
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: چهل و دومین گردهمایی (همایش ملی) علوم زمین
- کد COI اختصاصی: GSI42_071
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 210
نویسندگان
کارشناسی ارشد دانشگاه تهران
استادیار دانشگاه تهران
دانشیار دانشگاه تهران
استاد دانشگاه تهران
استادیا ر دانشگا ه ارومیه
دانشجوی دکتری دانشگاه تهران
چکیده
پژوهش انجام شده درباره ی محدوده معدنی سرب و روی انگوران در استان زنجان واقع شده است . این محدوده یکی از مهمترین منابع معدنی و اقتصادی کشور است و در قسمت شمال غربی زون دگرگونی سنندج-سیرجان قرار دارد. ذخایر سرب و روی جهان عمدتا از نوع کانسار های غیرسولفیدی هستند و بخش اصلی ذخیره معدن انگوران هم غیرسولفیدی است . کانسار انگوران عمدتا از سنگ های کرباته تشکیل یافته است ، کانی شناسی بخش کربناته بسیار متنوع است و اسمیت زونیت ، همی مورفیت و سروزیت از مهمترین کانی های این بخش هستند که اسمیت زونیت فراوانترین کانی روی و سروزیت مهمترین کانی سرب این معدن می باشد. علاوه بر بخش کربناته کانی های شیست ، کوارتز، کلسیت ، اکسیدهای آهن و کانی های رسی مهمترین باطله های معدن را تشکیل می دهند. بیشترین پیشینه مطالعات انجام شده در این منطقه مربوط به بخش اقتصادی و کانی شناسی منطقه است و در این محدوده تاکنون درباره ی ساختار معدن و ارتباط آن با کانی زایی مطالعه ریشه ای صورت نگرفته است . براین اساس ما به دنبال یافتن پاسخ به پرسش ساختار منطقه و ارتباط ساختار با کانی شناسی منطقه هستیم . در محدودهی پیت معدن انگوران رگه های فراوان کلسیتی و آراگونیتی (با عیار اندک سرب و روی )شناسایی و اندازه گیری شدهاند که با راستای شمال شرقی -جنوب غربی نسبت به گسل اصلی معدن که دارای حرکت راستگرد با مولفه ی نرمال است ، تشکیل شدهاند. روند غالب رگه های داخل پیت معدن طبق رز دیاگرام رسم شده، شمال شرق-جنوب غربی است ، براساس نمودار کنتور دیاگرام قطب رسم شده برای تمامی رگه های اندازه گیری شده در داخل پیت معدن انگوران برای رگه ها در قسمت شمال غربی با حداکثر زاویه ۳۸ درجه به دست آمده است .کلیدواژه ها
معدن انگوران، ماده معدنی ، رگه ، گسل .مقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.