بررسی مدل ژنتیکی کانسار مس رگه ای کوه ریگ (جنوب شرق طرود)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهل و دومین گردهمایی (همایش ملی) علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: GSI42_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 38
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا دهقانی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد زمینشناسی اقتصادی، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود

فرج ا... فردوست

دانشیاردانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود

حسین مهدیزاده شهری

استاد عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شاهرود

چکیده

کانسار مس کوهریگ در استان سمنان، ۱۵۰ کیلومتری جنوب شاهرود و ۱۸ کیلومتری جنوب شرق طرود، از نظر موقعیت زمین شناسی در دامنه جنوبی نوار آتشفشانی - رسوبی ترود- چاهشیرین ، ضلع جنوبی ورقه زمین شناسی ۲۵۰۰۰۰/۱ طرود قرار واقع شده است . گدازه-های آندزیتی ، آندزیت بازالتی ، بازالت و سنگهای آذرآواری متعلق به ائوسن میانی میزبان کانه زایی می باشند. بر پایه مطالعات میکروسکوپی ، کانی های تشکیل دهندهی کانسار در ۶ گروه کانیایی متفاوت قرار می گیرند که عبارتند از: ۱.کانی های گروه سولفیدی (بورنیت ، کالکوسیت ، دیژنیت و کوولیت ). ۲. کانی های گروه کربناته (مالاکیت ). ۳. کانی های گروه سیلیکاته (کریزوکلا). ۴. کانیهای گروه اکسیدی و هیدروکسیدی (مگنتیت ، هماتیت ، گوتیت ، لیمونیت و اکسید منگنز). ۵.کانی های کلریدی مس (آتاکامیت و پاراکامیت ) ۶. کانی های باطله (کوارتز، کلسیت ، کلسیت منیزیم دار، دولومیت ، باریت ، ژیپس و کانیهای رسی ). در این تحقیق ، ضمن مشاهدات صحرایی ،کانی شناسی و ژئوشیمیایی ، مدل کانه زایی بطور شماتیک ترسیم و مورد تفسیر قرار گرفته است . بر اساس این تحلیل می توان کانسار مس کوهریگ را در گروه کانسارهای مس گرمابی اپی ترمال با ساختار رگه ای و اپی ژنتیک با میزبان آتشفشانی -رسوبی قرار داد.

کلیدواژه ها

کانی سازی ، مدل ژنتیکی ، مس گرمابی ، کوه ریگ ، جنوب شرق طرود.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.