فراسنجهای موثر در کلاس چین های جدایشی بینش هایی از مدلسازی عددی سه بعدی اجزاء محدود

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهل و دومین گردهمایی (همایش ملی) علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: GSI42_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 168
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

انیس السادات خلیفه سلطانی

دانشگاه شهید بهشتی ، دانشکده علوم زمین ، تهران

چکیده

چین های مرتبط با گسل در اکثر جایگاههای زمین ساختی و در هر دو رژیم فشارشی و کششی حضور دارند. آنها عمدتا مخزن منابع هیدروکربنی هستند، از این رو بیشتر از سایر ساختارهای زمین شناسی ، مورد توجه زمین شناسان نفت و ساختاری بودهاند، و پژوهش های بسیاری بر روی آنها انجام شده است . چین های مرتبط با گسل شامل سه عضو نهایی هستند، که عبارتند از: چین های جدایشی ، گسترش-گسلی ، و خم - گسلی . این پژوهش نقش هندسه گسل جدایشی ، ضریب اصطکاک و زاویه اصطکاک داخلی را بر روی کلاس چین های جدایشی توسط سه سری از مدلهای عددی سه بعدی مورد بررسی قرار میدهد. چینها بر اساس اینکه انحنای کمان داخلی آنها بزرگتر، برابر یا کوچکتر از انحنای کمان خارجی شان باشد به ترتیب به کلاس های ۱، ۲، و ۳ تفکیک می شوند. کلاس (۱) نیز بر اساس اینکه تغییرات ضخامت در لولا کمتر، برابر یا بزرگتر از ضخامت در یالها باشد، به ترتیب به زیرکلاسهای ۱A، ۱B، و ۱C تقسیم می شود. نتایج این مطالعه نشان می دهد که هر سه فراسنج هندسه گسل جدایشی ، ضریب اصطکاک و زاویه اصطکاک داخلی در کلاس چین های جدایشی موثر هستند؛ ۱) هندسه گسل جدایشی بالاآمدگی قائم چین را کنترل می کند. ۲ ) با افزایش زاویه اصطکاک داخلی و کاهش ضریب اصطکاک لولای چین ضخیم و یال ها نازک می شود، به عبارت دیگر چین های کلاس (۳) حاکم می شود. برعکس زمانی که زاویه اصطکاک داخلی کاهش و ضریب اصطکاک افزایش می یابد، لولای چین نازک و یال ها ضخیم می شوند، و چین های کلاس (۱A) غالب می شود.

کلیدواژه ها

کلاس چین جدایشی ، مدلسازی اجزاء محدود ، هندسه جدایش ، ضریب اصطکاک، زاویه اصطکاک داخلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.