مزایای حقوق دیپلماتیک و کنسولی در روابط بین المللی دولتها

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در فقه، حقوق و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: ARSCS13_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 113
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جعفر ارجمندداش

استادیار گروه فه و مبانی حقوق اسلامی، واح د بناب، دانشگاه آزاد اسلامی، بناب، ایران

سمیه حمیدنیا

دانشجوی دکتری حقوق بین الملل، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران

چکیده

حقوق دیپلماتیک از قدیمی ترین بخش های حقوق بین الملل است که پیدایش آن به پیدایش دولت و ضرورت برقراری ارتباط میان دولت ها برمی گردد. از دیرباز دولت ها برای ارتباط با یکدیگر گاه اقدام به تعیین نمایندگانی برای سفر به کشور دیگر می کردند. تنظیم روابط تجاری میان دو کشور و حمایت از مردم سرزمین خود که در آن سرزمین اقامت می کردند از مهمترین وظایف این نمایندگان بود. تحول مهم حقوق دیپلماتیک با تاسیس نمایندگی های دائمی در اواخر دوران رنسانس در دولت شهرهای ایتالیا اتفاق افتاد. سران کشورها، وزارت خارجه و مقامات دیپلماتیک دو کشور در ملاقات های حضوری در اجلاس های بین المللی و یا از طریق انجاممکاتبات رسمی تمایل خود را به برقراری روابط دیپلماتیک و متعاقب آن تاسیس ماموریت دیپلماتیک در کشورهای یکدیگر اعلام می دارند، در هر حال برقراری روابط دیپلماتیک و ابراز تمایل طرفین به تاسیس نمایندگی در کشورهای یکدیگر نقطه آغاز فعالیت یک ماموریت دیپلماتیک می باشد. با توجه به تصویب موافقتنامه راجع به جلوگیری و مجازات جرایم علیه اشخاص مورد حمایت بین المللی و نظم نوین جهانی وگسترش روابط میان تمدن ها ارزیابی حقوق دیپلماتیک با نگاهی جدید از اهمیت ویژه ای برخوردار است. حال این سوال مطرح می شود که آیا می توان راه های معقولی را برای بهبود روابط بین المللی دولتها یافت؟ این تحقیق با روش تحلیلی و با هدف شناسایی راه های بهبود روابط بین المللی در صدد است از طریق به کارگیری نمایندگان دیپلماتیک مجرب، روابط بین المللی دولتها را بهبود بخشد.

کلیدواژه ها

مزایای دیپلماتیک – مزایای کنسولی - اسلام و حقوق دیپلماتیک – اسلام و حقوق کنسولی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.