تبیین شاخص های دسترسی به زیرساخت سبز شهری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در عمران، معماری، مدیریت شهری و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ENGIN12_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 296
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرآرا اسمعیلی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه شیراز

علیرضا صادقی

هیات علمی دانشگاه شیراز، گروه شهرسازی و طراحی، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه شیراز

مجتبی آراسته

هیات علمی دانشگاه شیراز، گروه شهرسازی، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه شیراز

چکیده

دسترسی به زیر ساخت های سبز شهری یک جنبه حیاتی از برنامه ریزی شهری مدرن است که به طور مستقیم بر رفاه ساکنان و پایداری محیطی مناطق شهری تاثیر می گذارد. زیر ساخت های سبز شهری شامل پارک ها، باغ ها، بام های سبز، جنگل های شهری و دیگر فضاهای سبز می شود که مزایای بی شماری از جمله بهبود کیفیت هوا و سلامت روان تا انسجام اجتماعی و حفظ تنوع زیستی دارد و به کیفیت کلی زندگی ساکنان شهری کمک می کند. علاوه بر این، زیر ساخت های سبز شهری نقش اساسی در کاهش چالش های زیست محیطی مرتبط با شهرنشینی ایفا می کند. با این حال، مزایای زیر ساخت های سبز شهری تنها زمانی می تواند به طور کامل تحقق یابد که این فضاها به راحتی برای همه ساکنان قابل دسترسی باشد. همچنین توزیع عادلانه فضاهای سبز در سراسر محله ها ضروری است تا اطمینان حاصل شود که هر بخش از جمعیت می توانند از مزایای که ارائه می دهند بهره مند شوند. ایجاد دسترسی عادلانه به زیر ساخت های سبز شهری یکی از مهم ترین خصوصیات یک شهر خوب است در این مقاله ضمن بررسی مبانی نظری با روش توصیفی - تحلیلی و مطالعات کتابخانه ای به بررسی شاخص های موثر بر میزان درسترسی شهروندان به زیر ساخت اکولوژیک شهری پرداخته شده و شاخص های مهم آن از جمله موقعیت و ویژگی های کالبدی - فضایی مجاورت فضایی حمل و نقل، اجتماعی و فردی و معیارهای هریک به عنوان راهنمایی برای برنامه ریزان شهری در راستای ارتقا دسترسی پایدار به زیر ساخت سبز در شهرها ارائه گردیده است.

کلیدواژه ها

دسترسی، عدالت فضایی، زیر ساخت سبز شهری، پایداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.