صلاحیت سرزمینی در رسیدگی به جرائم ارتکابی در قلمرو جهان اسلام
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی جغرافیدانان جهان اسلام
- کد COI اختصاصی: ICIWG05_017
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3140
نویسندگان
دانشیار گروه حقوق دانشکده حقوق و علوم اجتماعی دانشگاه تبریز
دانشجوی کارشناسی ارشد جزا و جرم شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل
چکیده
وقتی صحبت ازجهان اسلام به مثابه قلمروی جغرافیایی خاص به میان می آید، لاجرم وجود جهان دیگری به ذهن تداعی می کند که جهان غیراسلام خواهدبود. این تداعی واقعیت خارجی دارد و از این منظر دنیا به دوبخش تقسیم می شود، جهان اسلام یا دارالاسلام و جهان غیر اسلام یا دارالکفر و یا دارالحرب. در این نوشتارسعی می شود ملاک این تقسیم بندی ارائه شود. از سوی دیگر در نظامهای حقوقی موجود به منظور اعمال قوانین جزایی برای مرتکبین جرائم و ناقضین قوانینصلاحیت های متعددی از قبیل، صلاحیت واقعی ، صلاحیت سرزمینی، صلاحیت شخصی و صلاحیت جهانی وجود دارد که از نظر بحث حاضر، هدف بررسی صلاحیت سرزمینی از نقطه نظر امکان اعمال مجازات برای مرتکبین جرم در قلمرو جهان اسلام است، آیا حقوق جزای اسلامی دراین خصوص به همان راهی رفته است کهنظامهای حقوقی عرفی رفته اند و مثلا جهان اسلام که می تواند از دول گوناگون پدید آید (مانند وضعیت فعلی) و در جغرافیای متفاوت استقرار داشته باشد، از صلاحیت های سرزمینی گوناگون برخوردار باشد و یا ممکن است این حیطه را مانند اتحادیه اروپا تحت نظام حقوقی واحد درآوردکلیدواژه ها
صلاحیت سرزمینی، جهان اسلام، جهان کفر، جرم و مجازاتمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.