بررسی نقش مدیریت شهری در توسعه فرهنگ شهر و شهرنشینی(مطالعه موردی: شهر شیراز)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در عمران، معماری، مدیریت شهری و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ENGIN12_011
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 173
نویسندگان
چکیده
امروزه توجه به مدیریت شهری که به وسیله آن میتوان توسعه پایدار ،فرهنگی اجتماعی و اقتصادی را به وجود آورد، در امر شهر وفرهنگ شهرنشینی از اهمیت بسزایی برخوردار است. چرا که رشد سریع شهرنشینی ناشی از مهاجرت و صنعتی شدن، جوامع شهریو فرهنگ جامعه را به سرعت از اعتقادها و آداب و سنن دور کرد و تمایل به زندگی امروزی و استفاده از رفاه و ارزش های مادی بهنوعی ارزش اجتماعی تبدیل شد. بنابراین یکی از کارآمدترین ساز و کارهای مدیریت شهری، برای رسیدن به مناسبات اجتماعیمطلوب و کاهش هزینه های وارده بر شهر، توجه و برنامه ریزی برای ارتقای فرهنگ شهرنشینی در بین شهروندان است. آموزش وتوانمندی سازی شهروندان برای ارتقای دانش، تقویت مهارت ها، کسب عادتهای صحیح زندگی اجتماعی و به روز، رفتارهایمطلوب شهروندی به ویژه در راه بهره گیری مناسبات از امکانات شهری از جمله ضرورتهای مدیریت شهری در توسعه فرهنگشهرنشینی قلمداد می شود. از این رو این مقاله با هدف بررسی چگونگی توسعه فرهنگ شهر نشینی و نقش مدیریت شهری در اینامر ، با روش مطالعه کتابخانه ای و استفاده از پژوهش های پیشین و مطالعه گسترده در این زمینه ، به نگارش در آمده است. آنچهکه پژوهشگر را به تحقیق در این زمینه ترغیب کرد، مشاهده ی آثار زیان بار عدم رشد فرهنگ در لایه های مختلف جامعه میباشد.طبق یافته های پژوهش، مدیریت شهری می تواند با ساخت مراکز فرهنگی همچون ، موزه ،کتابخانه فرهنگسرا، سینما پارک ومراکز تفریحی مراکز ورزشی ، مساجد رسیدگی به نمای شهر و زیباسازی چشم اندازهای شهری، کنترل ترافیک در شهرهای شلوغ،جلوگیری از مهاجرت و تشویق افراد برای ماندن در زادگاه خود و آباد سازی آن کمک به رشد و توسعه ی شهرهای کوچک،برگزاری مسابقات فرهنگی در سطح شهر، آموزش شهروندان از طریق رسانه ها و فضای مجازی و گام موثری جهت ارتقاء سطحفرهنگ جامعه بردارد البته از میزان حضور و همکاری شهروندان نیز نمی توان غافل بود؛ چرا که ارتقای فرهنگ یک ملت جز با اراده و مشارکت خود آن ملت صورت نمی پذیرد.کلیدواژه ها
مدیریت شهری ، فرهنگ شهر نشینی، کیفیت زندگی ، آموزش شهروندی ، شهر شیرازمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.