بررسی عملکرد لرزه ای سازه های فولادی خمشی نامتقارن در پلان (نامنظمی پیچشی)با سیستم های مهاربندی همگرا

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در عمران، معماری، مدیریت شهری و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ENGIN12_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 160
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزاد محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی عمران سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند. مرند ایران

ناصر سلیمان بیگی

استادیار گروه مهندسی عمران سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند. مرند ایران

چکیده

هدف از تحقیق حاضر، بررسی عملکرد لرزه ای سازه های فولادی خمشی نامتقارن در پلان (نامنظمی پیچشی) باسیستم مهاربندی همگرا بود. با توجه به عدم وجود روابط وضوابطی مشخص در مورد سازه های فولادیسیستم دوگانه نامتقارن در پلان درآیین نامه های ایران لزوم بررسی عملکرد این گونه سازه ها مورد تاکیدقرارگرفته است. زلزله های صورت گرفته در ایران و تخریب بسیاری از سازه های فولادی بیانگر عدم توجه بهضوابط لرزه ای به ویژه در سازه های نامنظم می باشد. توجه به الزامات لرزه ای سازه های فولادی نامتقارن در پلاندر شهر زلزله خیز مانند تبریز از اهمیت به سزایی برخوردار می باشد. برهمین اساس در این تحقیق عملکردلرزه ای سازه های نامتقارن در پلان (نامنظمی پیچشی) در سیستم های دو گانه فولادی (قاب خمش همراه بامهاربندها) مورد توجه قرار گرفته است. برای همین منظور سازه هایی با تعداد طبقات ۸ و ۲۱ و ۲۱ با نرم افزارEtabs مدل سازی و مورد تحلیل قرار گرفتند و در سیستم سازه ای از نوع مهاربند های همگرا استفاده شده استکه با بررسی نتایج حاصله مشاهده گردید که استفاده از مهاربند همگرا به دلیل سادگی و اجراء محاسبات مورد توجه مهندسین قرار گرفته است که چنین سازه هایی از شکل پذیری پایینی برخوردار می باشند

کلیدواژه ها

آستانه فرو ریزش، نامتقارن در پلان، مهاربندی همگرا (نامنظمی پیچشی)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.