جهانی شدن و چالشهای فرهنگی آن درکشورهای اسلامی باتاکید برنقش راهبردی رسانه

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی جغرافیدانان جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ICIWG05_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 897
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عمران علیزاده

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

شهریار نصرتی

کارشناس ارشد جغرافیای سیاسی

چکیده

فروپاشی نظام دوقطبی درانتهای قرن بیستم تحولات و پیامدهای زیادی درمناسبات جهانی درپی داشت که ازمهمترین آنها جهانی شدن Globalization به عنوان یک ضرورت بود که امیزه ای ازروندهای گوناگون است ودرابعاد مختلف تجلی می یابد جهانی شدن با ایجاد فرهنگ واحد یا به تعبیری فرهنگ جهانی با منشا غربی که هدف غایی آن درتعاملات فرهنگی است به مده ابزار رسانه مرزهای ملی را درنوردیده و بسیاری از ارکان و ساختارهای فرهنگی جوامع را دستخوش تحول م یسازد کهدراین بین کشورهای اسلامی به دلیل برخورداری ازارزشها و بنیانهای فکری اسلامی که درتغایر با بسیاری ازمظاهروشعائرفرهنگی غرب می باشد میتوانند تحت الشعاع این تحولات قرارگرفته و دچارچالشهای شگرفی شوند این پژوهش با روش تحلیل محتوا ضمن تبیین چالشهای فرهنگی فراروی جهان اسلام درفرایند جهانی شدن و بررسی زوایای آن درپی پاسخ به این پرسش است که رسانه چه نقشی میتواند درزمینه چالشهای فرهنگی جهانی شدن درکشورهای اسلامی داشته باشد؟

کلیدواژه ها

رسانه، جهانی شدن، چالشهای فرهنگی، جهان اسلامی، تعاملات فرهنگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.