بررسی تاثیر جنبش های فمینیسم لیبرال، مارکسیست و رادیکال بر هویت زنان در سینمای معاصر آمریکا (مطالعه موردی: مولان، سیندرلا، بلوند، باربی)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مطالعات میان رشته ای در ادبیات و هنرهای کاربردی، موسیقی، نمایش و سینما
- کد COI اختصاصی: DSBM01_045
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 327
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی بازیگری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز
دکترای پژوهش هنر از دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات،استاد گروه نمایش دانشگاه تهران
چکیده
فمینیست ها هفت مکتب اصلی دارند که از بین آنها سه مکتب از بقیه تاثیر گذارتر بوده اند .سه مکتب اصلی فمینیسم لیبرال، که اولین جنبش فمینیسم بوده و برای برابری حقوق معدنی و آموزش برابر زنان جنگیدند، فمینیسم مارکسیست ، که در راستای استقلال اقتصادی زنان تلاش کردند و فمینیسم های رادیکال، که از ریشه به مبارزه با باورهای جنسیت زدهای که تلاش داشت بر بدن زنان کنترل یابد پرداختند. این جنبش ها سبب تغییر نگرش های گسترده ای بر روی جامعه ی آمریکا شد که مستقیما در سینمایش بازتاب یافت. اتفاقی که باعث تغییر نگرش جهان شد. در این مقاله با تحلیل چهار اثر سینمایی با محوریت زنان که در چهار سال اخیر بیشترین واکنش را از طرف منتقدان دریافت کرده بودند به این نتیجه رسیدیم که فمینیسم با شکستن الگوهای مخرب گذشته، ساختن الگوهایی قدرتمندتر برای زنان و نشان دادن مشکلاتی که در اکثر جوامع نادیده گرفته میشوند توانسته تاثیری انکار ناپذیر بر سینمای آمریکا و به تبع آن بر روی جهان بگذارد.کلیدواژه ها
سینمای زنان، سینمای معاصر آمریکا، فمینیسم لیبرال، فمینیسم مارکسیست، فمینیسم رادیکالمقالات مرتبط جدید
- حواس پرتی، عدم توجه به درس ، انزوا، اضطراب، کم رویی و اعتماد به نفس در دانش آموزان
- بررسی ، تحلیل و نقد آثار شاخص سینمایی محمد حسین مهدویان ( مطالعه موردی فیلم های آخرین روزهای زمستان ، ایستاده در غبار ، لاتاری و ماجرای نیمروز )
- ضرورت و اهمیت تئاتر در ایران
- جستجوی نگاه زن ستیزانه در سه گانه لورکا (عروسی خون، یرما و خانه برناردا آلبا) با تکیه بر آرا سیمون دوبووآر
- پالت رنگی در آثار وس اندرسون و رابطه آن با محتوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.