گرافیک در بازی های رایانه ای به عنوان یک رسانه نوین دیجیتال

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مطالعات میان رشته ای در ادبیات و هنرهای کاربردی، موسیقی، نمایش و سینما
  • کد COI اختصاصی: DSBM01_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 36
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ریحانه نوائی لواسانی

کارشناس ارشد ارتباط تصویری دانشگاه هنر تهران

چکیده

با توجه به اینکه بازی های رایانه ای واجد یک وضعیت جدید و شرایط بینا رشته ای هستند بحث های مربوط به بازنمایی در آن ها و اینکه عناصر گرافیکی و سایر عناصر بصری تاچه حد در هویت بخشی به آنها دخیل هستند و چه ارتباطی بین مفهوم اصلی بازی رایانه ای و عناصر گرافیکی آن وجود دارد سوالی است که این پژوهش قصد پاسخ به آن را دارد. هدف از این مطالعه این است که دریافته شود عناصر گرافیکی بازی چه تاثیری بر وضعیت رسانه ای بودن بازی های رایانه ای دارند و ارتباط میان مباحث مرتبط با بازنمایی و گرافیک در آن بر چه پایه ای است و چگونه باید آن ها را در بازی مورد کاوش قرار داد. یافته ها نشان می دهند با توجه به اینکه بازی های رایانه ای می توانند به عنوان پیشتاز ابداع رابط های کاربری گرافیکی جدید در نظر گرفته شوند، می توان بازنمایی گرافیکی آن ها را به عنوان یک نوع رسانه جدید درک کرد چرا که خلق هر بازی جدید خلق یک اینترفیس گرافیکی جدید است که در ضمن اینکه تابع ماهیت بازی رایانه ای است خود می تواند شکل دهنده به ماهیت اصلی بازی رایانه ای که همان نحوه تعامل با بازیکن است، باشد و بازی در تبعیت از آن خلق شود و ماهیت خود را به عنوان یک پدیده تعاملی با کاربر از آن به دست بیاورد. در واقع می توان گفت رابط کاربری گرافیکی در بازی رایانه ای همان عنصر اصلی بازی است که بازیکن از طریق منطق طراحی شده برای آن فراخوانی می شود. این پژوهش کیفی با رویکرد میان رشته ای و با اتخاذ روش توصیفی- تحلیلی با استناد و استفاده از منابع مکتوب و کتابخانه ای انجام شده است با تکیه بر نظرات متفکران رسانه های نوین دیجیتال مانند لو مانویچ تشریح شده است.

کلیدواژه ها

رابط کاربری گرافیکی، رسانه های جدید، بازی رایانه ای، تعامل، بازنمایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.