ارزیابی تابآوری شهری در راستای توسعه گردشگری تاریخی پایدار در دوران پسا کرونا (نمونه مطالعاتی: مرکز تاریخی شهر اصفهان)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار و عمران شهری
  • کد COI اختصاصی: NCSDUS13_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 58
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سلمان تقی زاده

کارشناسی ارشد رشته برنامه ریزی شهری، گروه شهرسازی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

مطهره نوریان

کارشناسی ارشد رشته برنامه ریزی شهری، گروه شهرسازی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

سعید کاردار

استادیار، گروه شهرسازی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

امروزه با توسعه شهرنشینی، آسیب پذیری شهرها در برابر انواع بلاها و خطرات به وضوح قابل مشاهده بوده و ازآنجاییکه شهر متشکلاز یک سیستم چندوجهی است جهت جلوگیری از فروپاشی این یکپارچگی توجه به مقوله تاب آوری شهری لازم و ضروری است.همه گیری کووید- ۱۹ سبب گشته تمامی فعالیتهای گردشگری متوقف و تاثیرات منفی بسیار زیادی را در بافت تاریخی شهراصفهان ایجاد کند. این مقاله باهدف ارزیابی تاب آوری شهری با محوریت توسعه گردشگری تاریخی در دوران پسا کرونا انجام گرفتهو باهدف کاربردی و به صورت اکتشافی- توصیفی و از نوع ترکیبی بوده است. تحلیل داده ها و اطلاعات نیز با استفاده از تکنیکدیمتل و جهت تدوین راهبردها از تکنیک SOAR استفاده شده است. بر اساس یافته های پژوهش معیارهای مدیریتی، اقتصادی واجتماعی دارای بیشترین تعامل و معیارهای مدیریتی، اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی موثرترین عوامل در تاب آوری مرکزتاریخی شهر اصفهان در راستای توسعه گردشگری است. همچنین شاخص های مدیریت یکپارچه، درآمد پایدار، نهادهای امدادرسان،تعامل مدیریت شهری، فرصتهای شغلی و مشارکت اجتماعی دارای بیشترین تعامل و شاخص های مدیریت یکپارچه، نهادهایامدادرسان، تعامل مدیریت شهری، فرصتهای شغلی، زیرساخت های سبز و مشارکت اجتماعی موثرین عوامل هستند.

کلیدواژه ها

تابآوری، توسعه گردشگری، کووید- ۱۹ ، مرکز تاریخی اصفهان، تکنیک دیمتل، تکنیک SOAR

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.