تبیین چیدمان میز و صندلی در کارگاه های معماری مطابق با فعالیت هنرجویان در هنرستان ها

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار و عمران شهری
  • کد COI اختصاصی: NCSDUS13_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 62
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حدیثه بهالو

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری داخلی، موسسه غیرانتفاعی دانش پژوهان پیشرو اصفهان

هاجر مرتضوی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری داخلی، موسسه غیرانتفاعی دانش پژوهان پیشرو اصفهان

غزاله پورکاوه

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری داخلی، موسسه غیرانتفاعی دانش پژوهان پیشرو اصفهان

چکیده

امروزه معماری داخلی فضاهای آموزشی از اهمیت خاصی برخوردار است. عدم توجه به طراحی چیدمان فضای آموزشی، و یکنواختی و نبود تنوع در مبلمان و چیدمان، موجب نارضایتی دانش آموزان و ناکارآمد بودن فضای یادگیری می شود. مقاله حاضر به تبیین و بررسی انواع چیدمان میز و صندلی برای کارگاه های معماری در هنرستان ها پرداخته است. چیدمان میز و صندلی در فضای آموزشی، ابعاد کالبدی معماری، نور و رنگ و ... در سطح کلاس های درس و کارگاه های طراحی، از جمله ع واملی هستند که نیازمند بررسی جامع و کامل دارند، زیرا مناسب بودن و ا ستاندارد بودن میز و صندلی در کارگاه معماری موجب می شود تا دانش آموزان با خستگی کمتر و مدت زمان بیشتر از فضا استفاده کنند و به همین جامعه آماری این پژوهش از هنر جویان معماری دو هنرستان انتخاب گردید. بدین منظور برای دستیابی به بهترین نوع چیدمان در هر فعالیت کلاسی از شیوه گردآوری اطلاعات کمی و کیفی، کتابخانه ای و تحقیقات میدانی شامل پرسش نامه و مصاحبه استفاده شد. در ابتدا پس از پرس و جو از دانش آموزان نوع فعالیت های دانش آموزان در کارگاه و همچنین پیشنهادات آنها را مشخص گردید. در این مصاحبت دانش آموزان خواستار امکان فعالیت های متنوع در گکارگاه های معماری بودند. بنابراین، فراهم آورد خوساته های دانش آموزان موجب می شود تا زمان طولانی که آنها در کارگاه بسر می برند احساس رضایت و در نتیجه کارآمدی بیشتر از فضا داشته باشند. در ادامه پرسش نامه ای در سایت pors line طراحی گردید که در این پرسش نامه با توجه به تصاویر چیدمان میز و صندلی از دانش آموزان خواسته شده بود تا برای هر فعالیت چیدمانی که به نظر آنها مناسب است را انتخاب کنند، سپس نتایج تحقیقات به صورت جدول و نمودار ارائه گردیده است. نتایج نشان می دهد برای مطلوب بودن و بهره وری بیشتر کارگاه های معماری لازم است از چیدمان های متنوع برای میز و صندلی متناسب با فعالیت هنرجویان در فضای کارگاه استفاده شود، تا هنرجویان بتوانند از فضاهای متنوع در کارگاه استفاده کنند.

کلیدواژه ها

چیدمان، کارگاه طراحی معماری، هنرستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.