مصداق یابی اصول توسعه پایدار درمعماری سنتی دزفول براساس معیارهای جنکز

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش منطقه ای تازه های معماری
  • کد COI اختصاصی: NEWARCHITECTURE01_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1324
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طیبه دادفر

مدرسان آموزشکده سما واحد شوشتر

زهرا شریفیان

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تیران

سونیا امجدیان

دانشجوی کارشناس ارشد معماری

چکیده

شهر دزفول،از دیرباز با بهره گیری از مواهب طبیعی،ومقابله با مشکلات محیطی اقلیمی،یکی از دیرینه ترین سکونتگاه های ایرانی بوده است. از سوی دیگر،رشد فزاینده -جمعیت و استفاده بی رویه از سوخت های فسیلی،آثار فاجعه آمیزی بر زیستگاه های طبیعی کره زمین داشته است؛ همین امر،سبب پایه ریزی اصولی جهت توسعهپایدار،برای بهره گیری از انرژی های پاک در زیستگاهای انسان ساز شده است. هدف مقاله حاضر،شناخت ویژگی های معماری و راهکارهای اقلیمی شهر دزفولومقایسه آن با اصول معماری پایدار می باشد.جهت این پژوهش،از روش تحقیق ترکیبی) توصیفی همبستگی مطالعه موردی( استفاده شده است.پس از بررسی بافت – -شهری،تاریخی دزفول، 22 خانه به عنوان نمونه های ارزشمند شهری برگزیده، مورد مطالعه قرار گرفته و ویژگی ها و راه کارهای اقلیمی آن معرفی شده اند؛در نهایت بامقایسه این راهکارها با اصول معماری پایدار،چنین نتیجه شد که معماری گذشته دزفول،کاملا منطبق بر اصول پایداری می باشد.

کلیدواژه ها

معماری بومی،دزفول،پایداری،راهکارهای اقلیمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.