بررسی علل گرایش به انحرافات اجتماعی (اعتیاد) و راهکارهای پیشگیری از آن در بین کودکان و نوجوانان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله مطالعات روانشناسی و علوم تربیتی، دوره: 5، شماره: 42
  • کد COI اختصاصی: JR_JRPE-5-42_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 110
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهاره غلامی مقدم

کارشناسی، آموزش ابتدایی، آموزگار مقطع ابتدایی اداره آموزش و پرورش، شهرستان بنجار، سیستان و بلوچستان، ایران

سمیه فرخ نیا

کارشناسی، آموزش ابتدایی، آموزگار مقطع ابتدایی اداره آموزش و پرورش، شهرستان بنجار، سیستان و بلوچستان، ایران (نویسنده مسئول)

فاطمه سنجه وینی

کارشناسی، آموزش ابتدایی، آموزگار مقطع ابتدایی اداره آموزش و پرورش، شهرستان علی آبادکتول، گلستان، ایران

چکیده

نوجوانی و جوانی یکی از مهم ترین مراحل زندگی آدمی محسوب می شود و دوره ای است که نوجوان به هویت واقعی خویش دست می یابد. سوء مصرف مواد مخدر یکی از بارزترین آسیب های اجتماعی است که به راحتی می تواند بنیان فرهنگی اجتماعی یک کشور را سست نماید و پویایی های انسانی آن را به خطر بیاندازد. مسائل جانبی که مصرف مواد بر زندگی انسان ها وارد می کنند بسیار فراوانند. عوامل بسیاری در زمینه های گرایش به سوی مصرف مواد دخیل اند. این عوامل، گستره ای از عوامل معنوی، روانی، زیستی، بهداشتی، اجتماعی، محیطی، قانونی، خانوادگی و... را در بر می گیرد که هم تنیدگی عوامل فوق این معضل اجتماعی را به یکی از پیچیده ترین آسیب های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی مبدل ساخته است. این شناخت موجب درک بهتر نظام فکری تدوین کنندگان قانون می باشد تا با جرم انگاری صحیح این مواد، جلوی جرایم بعدی حاصل از آن گرفته شود. ما نیز در این پژوهش به این موضوع پرداختیم و با توجه به آثار مواد مخدر بر روح و روان جوانان و نوجوانان علل گرایش به مواد مخدر بررسی شد. روش تحقیق در این مقاله روش توصیفی-کتابخانه ای می باشد که با استفاده از ابزار فیش برداری و مراجعه به پایگاه های علمی و منابع دست اول و مقالات و کتاب ها اقدام به جمع آوری اطلاعات شده است. یافته های حاصل از پژوهش نشان می دهد که نظر به شروع اعتیاد در دوران جوانی و نوجوانی انجام اقدامات پیشگیرانه ضروری بوده و همچنین به دلیل روش های ساده ی مصرف، این احتمال وجود دارد که جوانان و نوجوانان به سوی مصرف مواد صنعتی گرایش پیدا کرده که نیازمند توجه بیشتر است.

کلیدواژه ها

انحرافات اجتماعی، اعتیاد، مواد مخدر، کودکان و نوجوانان.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.