شناسایی عوامل موثر بر پیاده سازی اینترنت اشیاء برای هوشمندسازی مقاصد گردشگری با رویکرد آینده پژوهی (مورد مطالعه: استان فارس)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات اجتماعی گردشگری، دوره: 12، شماره: 25
  • کد COI اختصاصی: JR_JITORI-12-25_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 34
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خدیجه کاوه

دانشگاه شیراز

مریم نکوئی زاده

دانشگاه شیراز

مسلم علیمحمدلو

دانشگاه شیراز

چکیده

استان فارس یکی از قطب های مهم گردشگری ایران می باشد. بنابراین توجه ویژه به گردشگری و استفاده از فناوری اینترنت اشیاء در آن، می تواند امکانات مناسب و خوبی را برای افزایش رفاه گردشگران در مقاصد گردشگری استان، فراهم آورده، همچنین نرخ ورود آن ها را به مقاصد گردشگری افزایش دهد. در این راستا، هدف مطالعه حاضر، پیش بینی و شناسایی مهم ترین عوامل موثر و تدوین آینده های باورکردنی و مطلوب، در راستای پیاده سازی اینترنت اشیاء برای هوشمندسازی مقاصد گردشگری استان فارس است. باتوجه به ماهیت کاربردی مطالعه، داده ها بااستفاده از روش های مرورسیستماتیک ادبیات، مصاحبه و پرسشنامه جمع آوری شده و با کمک میک مک و سناریویزارد، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج روش میک مک نشان داد که ۱۴ متغیر کلیدی بر پیاده سازی اینترنت اشیاء برای هوشمندسازی مقاصد گردشگری استان فارس، نقش اصلی دارند. با کمک سناریوویزارد نیز، ۲ سناریوی قوی، ۱۵۴۸ سناریوی ضعیف و ۹ سناریوی با سازگاری بالا به دست آمد. مبنای این پژوهش ۹ سناریو با سازگاری بالا قرار گرفت. این سناریوها نشان دادند که، وضعیت آینده گردشگری استان فارس بیشتر ادامه دهنده شرایط فعلی و روند تغییرات کند و آرام و احتمال کم برای پیاده سازی اینترنت اشیاء در آن خواهد بود. در نهایت متناسب با سناریوهای بدست آمده و برای رسیدن به شرایط مطلوب، استراتژی هایی ارائه شد. نتایج پژوهش، به فعالان حوزه گردشگری کمک می کند تا با یک برنامه ریزی بلندمدت بتوانند زمینه را برای ورود فناوری هایی همچون اینترنت اشیاء به گردشگری فراهم کرده و به رشد و توسعه آن کمک کنند.

کلیدواژه ها

اینترنت اشیاء، مقصد گردشگری هوشمند، آینده پژوهی، سناریونویسی، فارس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.