ارزیابی عناصر موثر بر توسعه ی گردشگری شهری (مطالعه ی موردی : بهبهان)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_2315
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 83
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید امانپور

دانشیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری ، دانشکده ادبیات و علوم انسانی ، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران.

عبدالمطلب کریم زاده

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری ، دانشکده ادبیات و علوم انسانی ، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران.

چکیده

در عصر حاضر گردشگری به یکی از مهمترین نیروهای تغییر و تحول در سطح جهان تبدیل شده است که به منظور بسط و توسعه نیازمند همکاری و توافق عوامل محیطی ، فرهنگی ، اقتصادی ، سیاسی و اجتماعی در سطح جامعه می باشد. امروزه برای اکثر کشورها روشن شده است که گردشگری به عنوان منبع تجدید پذیر و عظیم اقتصادی ، عامل مهم و موثری در جهت توسعه است . در این راستا هدف تحقیق حاضر شناسایی عناصر موثر و به دنبال آن تاثیرگذارترین جاذبه ها و خدمات گردشگری موثر در توسعه گردشگری شهر بهبهان می باشد. نوع پژوهش حاضر کاربردی و روش انجام آن توصیفی - تحلیلی است ، برای گردآوری اطلاعات موردنیاز از روش کتابخانه ای و از پرسشنامه محقق ساخته در ارتباط با موضوع و هدف تحقیق بامطالعه منابع مرتبط استفاده شد. پرسشنامه در قالب طیف لیکرت طراحی شد و روایی پرسشنامه موردنظر به روش مصاحبه ای توسط اساتید و کارشناسان جغرافیا انجام شد و پایایی پرسشنامه با آلفای کرونباخ ۷۹/۰ محاسبه شد. با توجه به نامشخص بودن تعداد گردشگران از فرمول جامعه نامحدود کوکران استفاده شد. و حجم نمونه با این روش ۳۸۳ نفر محاسبه شد. برای روشهای آمار توصیفی و تجزیه وتحلیل دادههای تحقیق از نرمافزارspss و lisrel بهره گرفته شد. نتایج تحقیق نشان می دهد وضعیت جاذبه های طبیعی به دلیل پتانسیل های طبیعی مانند رودخانه ها و وجود جاذبه های طبیعی و منابع و توانمندی ها به ویژه توانهای طبیعی و موقعیت جغرافیایی دارد، مناسب ارزیابی شده است و وضعیت خدمات و امکانات ارائه شده گردشگری شهری این شهر نیاز به توجه بیشتری است و با توجه به اینکه خدمات گردشگری برای گردشگری ضروری هستند هرچه از کمیت و کیفیت بالاتری برخوردار باشند می توانند زمینه ماندگاری بیشتر گردشگر و بازگشت دوباره گردشگر را فراهم کنند .

کلیدواژه ها

گردشگری ، توسعه گردشگری ، گردشگری شهری ، بهبهان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.