مروری بر شاخص های تاب آوری اقتصادی شهرها
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
- کد COI اختصاصی: ICACU03_2250
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 171
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشکده معماری و هنر، دانشگاه گیلان، ایران
استادیار گروه شهرسازی، دانشکده معماری و هنر، دانشگاه گیلان، ایران
چکیده
تاب آوری طی دو دهه گذشته در کاهش ، آمادهسازی ، پاسخ گویی و بازیابی از بحرانها و بلایا برای شهرها، جوامع و سایر نهادها اهمیت فزایندهای پیدا کرده است زیرا نگرش جهانی نسبت به خطرات و بحرانها به طور اساسی تغییر کرده است و نگرش برجسته جهانی از کاهش آسیب به افزایش تاب آوری در برابر بلایا تغییر یافته است . تاثیر بلایای طبیعی و بحرانها به هزینه های انسانی محدود نمی شود، بلکه شامل هزینه های اقتصادی نیز می شود که می تواند بر رفاه انسان تاثیر بگذارد. اختلالات ناشی از بلایای طبیعی به راحتی قابل حل نیست و می تواند اثرات اقتصادی بلندمدتی داشته باشد در واقع پس از بحران مالی جهانی در سال ۲۰۰۸، محققان توجه بیشتری به تاب آوری اقتصادی به عنوان عاملی حیاتی در تضمین رشد اقتصادی پایدار داشتند. روش گردآوری دادههای پژوهش اسنادی -کتابخانه ای و روش تحقیق توصیفی - تحلیلی می باشد. نتایج پژوهش حاکی از آن است که غالبا شاخص های میزان خسارت، ظرفیت یا توانایی جبران خسارت، توانایی برگشت به شرایط مناسب شاخص هایی بودند که در اکثر مقالات بررسی شده تکرار شده اند و همین نیز بیان کننده اهمیت این شاخص ها در مطالعات مرتبط با تاب آوری اقتصادی و به طور کلی تاب آوری می باشد.کلیدواژه ها
تاب آوری اقتصادی ، بحران، آسیب پذیری ، تنوع اقتصادیمقالات مرتبط جدید
- پایش تغییرات پهنه های آبی با استفاده از تصاویر ماهواره ای و تحلیل شاخص NDWI
- ارائه یک مدل برنامه ریزی خطی عدد صحیح مختلط جدید به جهت ترکیب واحدها برای راه اندازی یک نیروگاه برق آبی در مقیاس بزرگ
- خصوصی سازی مدیریت ریسک در حوزه آب و فاضلاب (مطالعه موردی: شرکت آب وفاضلاب تهران)
- بنچمارکینگ آب واحدهای مسکونی شهری، ضرورت و کاربردها
- شناسایی عوامل موثر بر تسهیل صادرات خدمات فنی و مهندسی مرتبط با صنعت آب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.