تاثیر کیفیت های محیطی بر روابط اجتماعی بین شهروندان در فضاهای شهری (مطالعه موردی : باغ گلستان تبریز)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
- کد COI اختصاصی: ICACU03_1975
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 138
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری دانشگاه هنر اسلامی تبریز، ایران
کارشناسی شهرسازی دا نشگاه هنر اسلامی تبریز، ایران
چکیده
آنچه در شهرهای امروز حیات شهری و زندگی سالم شهروندی را بیش از سایر عوامل موجب می شود، توجه به ابعاد اجتماعی در طرحهای شهری است . وجود قابلیت ها و کیفیت های محیطی برای درک و دریافت فضا زمینه ساز تعاملات و مراودات اجتماعی می شود. در واقع تمرکز بر کیفیت های محیطی است که کارایی و سرزندگی فضاهای شهری و تقویت سرمایه اجتماعی را به دنبال دارد. یکی از مهم ترین معیارهایی که در ارزیابی مطلوبیت شهرها و محیط های شهری لحاظ می شود، کیفیت عرصه های عمومی شهری موجود در آن است . در پیوندی ناگسستنی با هویت فرهنگی و تاریخی تبریز، باغ گلستان به عنوان یکی از میراثهای سرزنده و پویای شهر، نقش مهمی در تقویت روابط اجتماعی ایفا می کند. ارتقا کیفیات محیطی این باغ با هدف بهبود تعاملات اجتماعی ، مستلزم یک رهیافت جامع و چند بعدی است . این مقاله تلاش می کند تا با استفاده از رویکردهای طراحی محیطی و تکیه بر اصول پایداری ، استراتژی های قابل اجرا برای توسعه فضای سبز شهری ، تقویت حس تعلق اجتماعی و فراهم آوردن فرصت هایی برای مشارکت و تعامل ساکنین را ارائه دهد. ماهیت این مطالعه کیفی بوده و بر مشاهدات میدانی و منابع کتابخانه ای متکی است . نتایج حاصل از تحلیل های کیفی نشان می دهد که تمرکز بر بهسازی مسیرهای دسترسی ، ایجاد فضاهای چند منظوره فرهنگی -اجتماعی ، تقویت ساختارهای طبیعی و کاربری متنوع، می تواند موجبات ارتقا کیفیت محیطی و در نهایت بهبود روابط اجتماعی در باغ گلستان تبریز را فراهم آورد. این تحقیق با ارزیابی پتانسیل های موجود و پیشنهاد راهکارهای توسعه ای ، بسترساز زمینه هایی برای دمیدن روح تازه به این باغ تاریخی به منظور تبدیل آن به یک مرکز پر جنب وجوش اجتماعی و فرهنگی است .کلیدواژه ها
کیفیت های محیطی ، روابط اجتماعی ، تعاملات اجتماعی ، فضاهای شهری ، باغ گلستانمقالات مرتبط جدید
- پایش تغییرات پهنه های آبی با استفاده از تصاویر ماهواره ای و تحلیل شاخص NDWI
- ارائه یک مدل برنامه ریزی خطی عدد صحیح مختلط جدید به جهت ترکیب واحدها برای راه اندازی یک نیروگاه برق آبی در مقیاس بزرگ
- خصوصی سازی مدیریت ریسک در حوزه آب و فاضلاب (مطالعه موردی: شرکت آب وفاضلاب تهران)
- بنچمارکینگ آب واحدهای مسکونی شهری، ضرورت و کاربردها
- شناسایی عوامل موثر بر تسهیل صادرات خدمات فنی و مهندسی مرتبط با صنعت آب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.