بررسی و مقایسه مقاومت اصطکاکی بین روسازی بتن غلتکی و روسازی بتن متداول

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_1857
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 125
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل حسنی

استاد گروه راه و ترابری، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

علیرضا حمدی

کارشناسی ارشد، گروه راه و ترابری، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

چکیده

بافت سطحی روسازی بتنی در مسیر های با سرعت بالا از دیدگاه های مختلف از جمله کیفیت رانندگی و اصطکاک و مقاومت سایشی و در نهایت ایمنی مسیر باید لحاظ گردد. روسازی بتن غلتکی در مقایسه با روسازی آسفالتی برترهایی از جمله دوام بالاتر و رفتار مناسب در هنگام خستگی وپخش کردن بهینه تر نیرو ها اشاره نمود .هدف از این پژوهش بررسی مقاومت اصطکاکی در روسازی بتن غلتکی با درنظرگرفتن پارامترهای سطحی است . پارامترهای مورد بررسی شامل نتایج پاندول انگلیسی (BmNF، بافت سطحی روسازی (MTaF، نتایج سختی سنگ دانه ها((AIV و مقایسه پارامتر فوق با روسازی بتن متداول و به کارگیری نرم افزار پردازش تصویر (aigimizer) برای مشخص نمودن تفاوت بافت سطحی این دو نوع روسازی به کار گرفته شده است . ۲۰۰ داده آونگ انگلیسی از مجموع ۲۰ نمونه که شامل ۱۰ نمونه روسازی بتن غلتکی و ۱۰ نمونه روسازی بتن معمولی است که هر کدام با ۱۰ تکرار در این تحقیق ثبت شده است . بررسی و مقایسه دادههای فوقالذکر در پژوهش صورت گرفته است .نتایج پژوهش نشان داد علی رغم بافت سطحی خشن تر روسازی بتن غلتکی نسبت روسازی بتن متداول، مقاومت اصطکاکی ناشی از پاندول انگلیسی کمتری از خود نشان می دهد.همچنین نتایج ثبت شده از نرم افزار فوق الذکر با نتایج پخش ماسه برای تعیین بافت سطحی همخوانی دارد.

کلیدواژه ها

روسازی بتن غلتکی ، مقاومت اصطکاکی ، بافت سطحی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.