بررسی اثر کربناسیون بر مقاومت بتن حاوی متاکائولین و ولاستونیت در سن ۵۶ روزه و در شرایط رطوبت و دمای متغیر

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_1774
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 92
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یعقوب محمدی

استاد تمام و عضو هیئت علمی، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه محقق اردبیلی

محمدرضا باقروند

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی سازه، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه محقق اردبیلی

محمدرضا حدیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی سازه، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

بتن به عنوان یکی از پرمصرفترین مصالح ساختمانی در دنیا، به ویژه در کشورهای در حال توسعه مانند ایران، تاثیر مهمی بر اقتصاد، دوام، و کیفیت ساختمانها دارد. در این زمینه ، مقاومت بتن در برابر عوامل مختلف مهم است و یکی از این عوامل کلیدی ، کربناسیون بتن است . این تحقیق به منظور بررسی تاثیر جایگزینی ۵/۷ درصدی متاکائولین و ولاستونیت به جای سیمان در بتن و تاثیر این جایگزین ها بر مقاومت فشاری بتن در سن ۵۶ روزه و در شرایط مختلف رطوبت و دما انجام شده است . یافته های این تحقیق نشان می دهند که جایگزینی متاکائولین و ولاستونیت به جای سیمان در بتن ، بهبود قابل ملاحظه ای در مقاومت فشاری بتن در سن ۵۶ روزه ایجاد می کند. به ویژه، افزودن متاکائولین به بتن سبب افزایش سرعت واکنش هیدراتاسیون سیمان می شود و مقاومت فشاری را افزایش می دهد. همچنین ، افزایش سن نمونه ها نیز تاثیر مثبتی بر مقاومت فشاری بتن دارد. در شرایطی که نمونه ها در محیط کربناسیون با دما و رطوبت متفاوت عمل آوری شدهاند، مشاهده می شود که مقاومت فشاری بتن در دما و رطوبت بالاتر بهبود می یابد. با توجه به این نتایج ، استفاده از متاکائولین و ولاستونیت به عنوان جایگزین های سیمان در بتن ، علاوه بر بهبود زیست محیطی ، منجر به افزایش مقاومت فشاری بتن می شود. همچنین ، شرایط رطوبت و دما نیز تاثیر مثبتی بر این افزایش دارند.

کلیدواژه ها

بتن ، متاکائولین ، ولاستونیت ، کربناسیون، دما، رطوبت ، سن ۵۶ روز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.