تحلیل علم سنجی مدارک پراستناد در حوزه ریزگردها و اثرات زیست محیطی آن
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
- کد COI اختصاصی: ICACU03_1281
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 149
نویسندگان
دانشیار گروه علم اطلاعات و دانش شناسی ، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
چکیده
پژوهش حاضر با استفاده از روشهای علم سنجی به تحلیل مدارک پراستناد در حوزه ریزگردها و اثرات زیست محیطی آن در پایگاه وبآوساینس طی سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۳ پرداخته است . تعداد ۵۶۶ مدرک پراستناد به صورت فایل های متنی از پایگاه وبآوساینس بازیابی و در رایانه شخصی ذخیره و به عنوان جامعه پژوهش انتخاب گردید. تحلیل دادهها با استفاده از نرم افزار HistCite و VOSviewer انجام شد. یافته ها نشان داد روند نمایه شدن مدارک پراستناد در حوزه ریزگردها و اثرات زیست محیطی آن در پایگاه وب-آوساینس طی سالهای ۲۰۱۳ الی ۲۰۲۳ از روند صعودی برخوردار بوده است . یافته ها نشان داد در شبکه هم تالیفی نویسندگان، نویسندگانی چون Yu با ۶ همکاری و با دریافت ۱۰۲۱ استناد، Jie با ۵ همکاری و با دریافت ۱۰۸۰ استناد، و Siyu با ۵ همکاری و با دریافت ۴۶۵ استناد به ترتیب بیشترین همکاری را با دیگر نویسندگان در تالیف مدارک مربوطه داشتند. همچنین آکادمی علوم چین ، دانشگاه آکادمی علوم چین و دانشگاه فنی چین دانشگاههایی هستند که در زمینه تولید مدارک پراستناد در حوزه ریزگردها و اثرات زیست محیطی آن پیشرو بودهاند. اغلب موسسات پیشرو در انتشار مدارک حوزه ریزگردها و اثرات زیست محیطی آن از کشور چین هستند. مجله Science of The Total Environment بیشترین تعداد مدرک را در حوزه مورد بررسی منتشر کرده است . در ترسیم شبکه همکاری کشورها یافته ها نشان داد کشورهای چین با ۲۶۷ همکاری و با دریافت ۴۲۲۰۶ استناد، آمریکا با ۱۴۵ همکاری و با دریافت ۳۸۵۸۴ استناد و انگلستان با ۶۲ همکاری و با دریافت ۱۶۵۸۵ استناد، بیشترین همکاری را با دیگر کشورها در تولید مدارک حوزه ریزگردها و اثرات زیست محیطی آن در پایگاه وبآوساینس داشته اند. ایران با داشتن ۱۲ همکاری با کشورهای دیگر، در رتبه ۲۳ قرار داشته و از این حیث رتبه بالاتر از کشورهایی مانند عربستان، اسکاتلند، تایوان، سنگاپور و ترکیه قرار دارد.کلیدواژه ها
ریزگردها، محیط زیست ، علم سنجی ، مصورسازیمقالات مرتبط جدید
- تعیین ضریب زبری بهینه بستر در بازهای از رودخانه سقز
- بررسی عملکرد سرریزهای جانبی کلید پیانویی ذوزنقهای
- Analysis of Breakthrough Curves for Pollutant Transport in Laboratory Flume Using Soft Computing Models
- استفاده از مدلریاضی اینستریم در شبیه سازی اثرات تغییر مطلوبیت زیستگاه گونهی ماهی قزل آالی رنگین کمان (مطالعه ی موردی: رودخانهی کلیرکریک )
- تاثیر هندسه مقاطع مرکب رودخانهای بر اصلاح الگوی جریان در آبگیر جانبی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.