نقش آبهای درمانی در توسعه پایدار، مطالعه موردی شهرستان مراغه
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
- کد COI اختصاصی: ICACU03_1148
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 141
نویسندگان
کارشناس ارشد مهندسی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مراغه، مراغه، ایران
چکیده
گردشگری در ۸۳ درصد کشورهای در حال توسعه ، یکی از منابع اصلی درآمد و در یک سوم کشورهای فقیر، عمده ترین منبع درآمد بوده است . بررسی در خصوص وضعیت صنعت گردشگری کشور ایران حاکی از آن است که به لحاظ سهم بخش گردشگری از تولید ناخالص داخلی ، کشور ایران در میان ۱۷۴ کشور جهان رتبه ۸۶ و در میان کشورهای حاشیه ی خلیج فارس جایگاه سوم را پس از بحرین و قطر به خود اختصاص داده و نیز در زمینه ی سرمایه گذاری در صنعت گردشگری ، کشور ایران در میان ۱۷۴ کشور جهان رتبه ۱۷۲ و در میان کشورهای خاورمیانه در رتبه ی آخر قرار گرفته است . ایران از نظر جاذبه های گردشگری ، طبیعی ، آب و هوا و باستانی به ترتیب مقام های ، دهم ، پنجم و چهارم جهان را داراست ولی از بازار توریسم درمانی سهمی شاخص نبرده است .گردشگری درمانی و بهداشتی امروزه از رو به رشدترین بخش های صنعت گردشگری جهان است که باعث شده سازمان های دست اندرکار و کشورهای علاقمند به توسعه گردشگری توجه خود را به این بخش از صنعت توریسم جلب و برای آن برنامه ریزی کنند.زندگی صنعتی در بیشتر کشورهای دنیا الزاماتی را با خود همراه دارد و نیازهایی را نیز برای مردم جوامع مختلف ایجاد کرده است . علاوه بر این جاذبه های طبیعی و روش های درمانی توریسم درمانی به دلایل اقتصادی نیز مورد توجه قرار می گیرد، زیرا که صادرات خدمات پزشکی یک اصل شناخته شده برای تقویت ساختار بهداشت و درمان کشورها است . در سطح شهرستان مراغه ۵ چشمه آب درمانی وجود دارد که از مهمترین آنها می توان به شورسوی چایباغی و آب شور گشایش اشاره نمود. در شرایط کنونی هیچ گونه خدمات رفاهی - تفریحی و اقامتی در کنار این آبها وجود ندارد و نظارت چندانی بر ساماندهی و احیای آنها صورت نمی گیرد که این امر مخصوصا در تابستان مشکلات اجتماعی - اقتصادی زیادی را ایجاد می نماید و صدمات زیادی متوجه محیط زیست منطقه می شود. با برنامه ریزی مناسب و هماهنگ و ایجاد استخرهای درمانی درکنار آب های معدنی ، می توان یک جاذبه اساسی و قوی برای شهرستان مراغه و استان فراهم نمود که با این امر بر میزان گردشگران ورودی افزوده می شود. با توجه به خاصیت آبهای درمانی شهر ستان مراغه ، حوزه نفوذ مستقیم گردشگران تا شهرهای استان آذربایجان غربی از جمله میاندوآب هم می رسد . با توجه به استفاده مداوم گردشگران از این آبها، هزینه تبلیغات پایین خواهد آمد.به طور کلی سرمایه گذاری در زمینه آبهای درمانی شهرستان مراغه ، ضمن تعریف منطقه گرایی جدید اقتصادی و ایجاد اش تغال مستقیم ، تهدیدات را به فرصتهای اقتصادی و اجتماعی تبدیل خواهد نمود و از این طریق گام اساسی در رشد اقتصادی شهرستان مراغه برداشته خواهد شد. در این مقاله ابتدا به معرفی آبهای درمانی منظقه پرداخته شده است ، سپس راهبردهای اساسی توسعه اقتصادی شهرستان مراغه با تاکید بر سرمایه گذاری در زمینه آبهای معدنی ذکر گردیده است .کلیدواژه ها
گردشگری ، آب درمانی ، اکوتوریسم ، مراغه .مقالات مرتبط جدید
- پایش تغییرات پهنه های آبی با استفاده از تصاویر ماهواره ای و تحلیل شاخص NDWI
- ارائه یک مدل برنامه ریزی خطی عدد صحیح مختلط جدید به جهت ترکیب واحدها برای راه اندازی یک نیروگاه برق آبی در مقیاس بزرگ
- خصوصی سازی مدیریت ریسک در حوزه آب و فاضلاب (مطالعه موردی: شرکت آب وفاضلاب تهران)
- بنچمارکینگ آب واحدهای مسکونی شهری، ضرورت و کاربردها
- شناسایی عوامل موثر بر تسهیل صادرات خدمات فنی و مهندسی مرتبط با صنعت آب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.