استفاده از مدولار و تناسبات در ساخت بناهای معماری در استان گیلان
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
- کد COI اختصاصی: ICACU03_0543
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 193
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه راهبردشمال رشت
استادیار دانشکده معماری و هنر دانشگاه گیلان
چکیده
امروزه با توسعه و پیشرفت صنعت ساختمان، توجه به ساخت و سازهایی بر پایه معماری بومی در راستای استفاده بهینه از منابع طبیعی ، موجود بیشتر از قبل اهمیت و ارزش پیدا کرده است . معماری بومی در واقع معماری همزاد با انسان و همساز با اقلیم است . معماری بومی گیلان با کالبدی زیبا بیشترین تاثیر را از اقلیم و طبیعت پیرامون خود گرفته است . استفاده از فن آوری های نوین ساخت در برطرف کردن نیاز به مسکن و ساخت بناهای با کیفیت ضروری است . استفاده از تناسبات و ساخت به شیوه مدولار یکی از این فن آوری نوین محسوب می گردد. مدولار در معماری از تکنیک های رایج در اجرای بنا به شیوه پیش ساخته هم محسوب می شود. البته این روش در گذشته نیز در ساخت خانه های اولیه و ابتدایی توسط بشر بکار رفته است . این روش در طراحی و اجرای ساختمانهایی که دارای لایه های عملکردی مشابه و گاه تکراری مانند مسکن ، بیشتر مورد توجه است .هدف از این مطالعه که به روش توص یفی -تحلیلی و جمع آوری دادهها با استفاده از مطالعات اسنادی و کتابخانه ای انجام می شود، در بخش اول، بررسی معماری مدولار در معماری و ساخت و سپس مطالعه معماری بومی گیلان از این منظر و شاخصه های مربوط به آن می باشد. در بخش بعد ویژگی مشترک این دو موضوع بررسی می گردد و در آخر جمع بندی و نتیجه گیری جهت دست یافتن به ویژگی های قابل تلفیق معماری مدولار و معماری بومی گیلان صورت می پذیرد.مطالعات و بررسی های انجام شده نشان می دهد که مسکن مدولار یا همان استفاده از قطعات مدولار در ساختمانسازی علاوه بر کاهش هزینه های اجرا، موجب کاهش زمان ساخت نیز می شود. مدولار سازی در مباحث مربوط به پایداری به دلیل استفاده کمتر از انرژی و تولید کمتر زباله نیز کاربرد دارد. استفاده از تناسبات موجب بالارفتن کارکرد فضا و هماهنگی در بنا گردد. مدولارسازی و ایجاد فضاهای دارای تناسبات مشخص و همچنین تنوع فضایی می تواند از گذشته در ساخت و طراحی بناهای معماری مرسوم بوده و این موضوع علاوه یر جنبه های اقتصادی و مدیریت زمان ساخت موجب ارتقا کیفیت فضایی و کالبدی می گردد.کلیدواژه ها
معماری مدولار، معماری بومی ، معماری گیلان، فن آوری جدیدمقالات مرتبط جدید
- پایش تغییرات پهنه های آبی با استفاده از تصاویر ماهواره ای و تحلیل شاخص NDWI
- ارائه یک مدل برنامه ریزی خطی عدد صحیح مختلط جدید به جهت ترکیب واحدها برای راه اندازی یک نیروگاه برق آبی در مقیاس بزرگ
- خصوصی سازی مدیریت ریسک در حوزه آب و فاضلاب (مطالعه موردی: شرکت آب وفاضلاب تهران)
- بنچمارکینگ آب واحدهای مسکونی شهری، ضرورت و کاربردها
- شناسایی عوامل موثر بر تسهیل صادرات خدمات فنی و مهندسی مرتبط با صنعت آب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.