بررسی مولفه های آرامش و رسیدن به آن در فضاهای هنری و معماری
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
- کد COI اختصاصی: ICACU03_0463
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 264
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی معماری، موسسه غیرانتفاعی اندیشه، واحد جهرم
مدرس دانشگاه، گروه معماری، موسسه غیرانتفاعی اندیشه، واحد جهرم
چکیده
آرامش یکی از اصلی ترین نیازهای بشر است و نقش بسیار مهمی در سلامت روحی و روانی شخص و جامعه دارد. احساس آرامش از مهمترین خصوصیات انسان سالم به شمار می رود زیرا در کنار آرامش است که می توان به رشد و کمال رسید با نگاهی به تاریخ می توان به راحتی دریافت که آرامش خواسته و نیاز تمام انسان ها در زمان های مختلف با هر عقیده و گرایشی است که انسان برای به دست آوردن آن تلاش می کند. آرامش در لغت به معنی حالتی نفسانی همراه با آسودگی و ثبات است و در اصطلاح در برابر اضطراب و دلهره به کار می رود. لذا هدف اصلی این پژوهش احساس ناب آدمیزادی و رسیدن به آن در محیط ها و فضاهای معماری می باشد.درست است که احساس، حسی درونی است که هر شخصی در درون خود به آن می رسد، ولی در جامعه امروزی که سرشار از مشکلات و استرس های پیرامونمان هستیم رسیدن به این مهم کمی دشوار شده است . ما به عنوان معمار می توانیم به سهم خود، با تفکر، هنر و بهره گیری مناسب و به جا از مصالح و امکانات ، کمی از این اضطراب ها را کاهش دهیم .روش مورد بررسی در این پژوهش ، روش توصیفی -تحلیلی می باشد و سعی دارد به بررسی ارتقای حس آدمی به واسطه معماری و فضاهای به وجود آمده در طراحی و فضاهای معماری بپردازد.کلیدواژه ها
معماری ، حس آرامش ، نور، حواس پنجگانه .مقالات مرتبط جدید
- تعیین ضریب زبری بهینه بستر در بازهای از رودخانه سقز
- بررسی عملکرد سرریزهای جانبی کلید پیانویی ذوزنقهای
- Analysis of Breakthrough Curves for Pollutant Transport in Laboratory Flume Using Soft Computing Models
- استفاده از مدلریاضی اینستریم در شبیه سازی اثرات تغییر مطلوبیت زیستگاه گونهی ماهی قزل آالی رنگین کمان (مطالعه ی موردی: رودخانهی کلیرکریک )
- تاثیر هندسه مقاطع مرکب رودخانهای بر اصلاح الگوی جریان در آبگیر جانبی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.