تحلیل معماری آرامگاه های دوره دوم پهلوی هوشنگ سیحون مطالعه موردی : ابوعلی سینا، خیام نیشابوری ، نادرشاه افشار، کمال الملک

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_0398
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 147
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

گلناز قیومی ایلخچی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه هنر اسلامی تبریز

چکیده

معروفترین و مهمترین آرامگاه های ایران در دوران معاصر در دوره پهلوی بنا شدهاند. ساخت یا بازسازی این ارامگاه ها مربوط به دانشمندان، مشاهیر و شاعران بوده است . از این آرامگاهها می توان به آرامگاه حافظ ، ابن سینا، خیام، کمال الملک ، فردوسی ، بابا طاهر و نادرشاه اشاره کرد. ساخت این آرامگاهها بیشتر توسط اشخاصی مثل آندره گدار (معمار و باستانشناس فرانسوی )، هوشنگ سیحون (پرآوازه ترین معمار ایران ) و محسن فروغی صورت گرفته است . در این دوره هوشنگ سیحون طراح ۴ آرامگاه بوعلی سینا و کمال الملک و نادرشاه افشار و خیام می باشد که هدف از این مقاله مقایسه این چهار بنا در دوره دوم پهلوی و نشان دهندهی ذوق و هنر معمار سازنده و نمادی از فرد متوفی می باشد. از این مقاله می توان نتیجه گرفت که در طراحی هر چهار آرامگاه کارکرد المانی و تاریخ گرایی لحاظ شده است در حالی که از نظر توجه به اقلیم ، تزئینات و رنگ تفاوت هایی وجود دارد.

کلیدواژه ها

معماری آرامگاه های ( ابوعلی سینا، خیام، نادرشاه افشار، کمال الملک )، دوره پهلوی دوم، هوشنگ سیحون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.