تاثیر معنویت بر معماری اماکن مذهبی (نمونه موردی: کلیسای سنت استپانوس)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_0396
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 139
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هانیه فدائی شجاعی

دانشجوی دکتری ، گروه آموزشی معماری، واحد بین الملل ارس، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، ایران

حسین اسمعیلی سنگری

استادیار پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، پژوهشکده ابنیه و بافتهای تاریخی، گروه بنا

چکیده

این مقاله یک مطالعه موردی با تمرکز بر تاثیر معنویت بر معماری مکانهای مذهبی با استفاده از کلیسای سنت استپانوس به عنوان نمونهای خاص ارائه میکند. این مقاله با تکیه بر منابع علمی و تحقیقات مختلف، بررسی می کند که چگونه اهمیت معنوی کلیسا و بافت مذهبی آن، طراحی و ویژگی های معماری کلیسا را شکل داده است. این اثر متقابل بین معنویت و محیط ساخته شده را بررسی میکند و نشان میدهد که چگونه فضای فیزیکی کلیسا مظهر روایتهای مذهبی است، از آیینها پشتیبانی میکند و تجربه معنوی عبادت کنندگان را افزایش میدهد.این مقاله به نمادگرایی و عناصر آیینی گنجانده شده در طراحی معماری کلیسای سنت استپانوس می پردازد . پان، چیدمان، مصالح و تزئینات را تجزیه و تحلیل می کند تا نشان دهد چگونه این عناصر به صورت بصری و نمادین مفاهیم الهیاتی را منتقل می کنند و مراسم مذهبی را تسهیل می کنند. عاوه بر این، به بررسی این موضوع میپردازد که چگونه آرایش فضایی و ویژگیهای معماری کلیسا به احساس تقدس، تعالی و ارتباط معنوی برای کسانی که درگیر عبادت و تفکر هستند کمک میکند.از طریق بررسی دقیق مطالعه موردی، این مقاله بینش هایی را در مورد رابطه عمیق بین معنویت و طراحی معماری ارائه می دهد. بر اهمیت همسویی فضای فیزیکی با آرمان های معنوی جامعه دینی تاکید می کند. این مطالعه با در نظر گرفتن کلیسای سنت استپانوس به عنوان نمونه ای معرف، درک وسیع تری از اینکه چگونه معنویت بر معماری مکان های مذهبی تاثیر می گذارد و اینکه چگونه طراحی این فضاها می تواند تجربیات معنوی افراد را افزایش دهد و ارتباط عمیق تری بین خدا با مردم ایجاد کند روشن می کند .

کلیدواژه ها

معنویت، معماری، اماکن مذهبی ،کلیسای سنت استپانوس،نمادگرایی ،تجربه معنوی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.