بررسی تاثیر کالبدی و معنایی نماهای ساختمانی بر محیط پیرامون
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
- کد COI اختصاصی: ICACU03_0268
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 87
نویسندگان
استادیار، گروه معماری، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه، ایران
چکیده
رشد سریع با گسترش بی رویه کالبدی معماری ، به نحوی شکل گرفت که بسیاری از مجموعه های در ارتباط با شهر نتوانستند خود را با این رشد بی رویه تطبیق دهند، درنتیجه سیمای بصری معماری شهرها که دربرگیرنده طیف وسیعی از نماهاست ، از لحاظ توسعه دچار اغتشاش بصری گردید. پیامد این رشد کالبدی شتابان، عدم نظارت بر ساخت و تغییرات اساسی در منظر نماها به صورت متنوعی از کالبد سیمای معماری بناها گردید. از طرفی ضوابط تعریف شده در موضوع نماسازی ، بیشتربا بعد کالبدی فضا در ارتباط است و در بسیاری موارد سلیقه فردی طراح از مهمترین مسائل در طراحی می باشد و در انطباق این نوع بناها با زمینه فرهنگی ، ارتباط نماها با زمینه طراحی ، تاثیرات بصری و عواملی که کلیت منسجم در ابعاد مختلف می انجامد، اهمیت اندکی داده شده است . اجرای قوانین و ضوابط ساختمانی ، می بایست با اعتقاد به این موضوع باشد که طراحی نمای ساختمان خلق یک کلیت هماهنگ است . تلاش برای اجرایی کردن این قوانین در افزایش جنبه های زیبایی شناختی محیط شهری ، بدون توجه به معنا در کنار کالبد، نه تنها شرایط روز را تحت کنترل نیاورده، بلکه با اجرایی شدن، اثراتی منفی به دنبال داشته است . هدف این تحقیق ، شناخت جنبه های نظری از سه منظرکالبدی سازه ای ، هویتی و زیبایی شناسانه در کنار توجه به ضوابط اجرایی با آسیب شناسی وضع موجود می باشد. روش تحقیق از نوع توصیفی تحلیلی بوده و برای گردآوری اطلاعات از روش مطالعات کتابخانه ای و مشاهدات عینی استفاده شده و سپس نتایج تحقیق ارائه گردیده است .کلیدواژه ها
ضوابط نما، کالبد نما، معنای نما، نماسازی .مقالات مرتبط جدید
- بررسی ویژگیهای معماری بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی و میزان انطباق آن با اصول (معماری دوره صفوی سبک اصفهانی)
- تحلیل رویکرد دکترین های تخصصی در حفاظت از میراث جنگ
- مطالعه گنبدخانه تاج الملک با تاکید بر شناسایی مصالح و آسیبهای رطوبتی
- ارزیابی عوامل تاثیرگذار بر روند فرسایش بافت تاریخی و ارائه راهکارها (نمونه موردی محله یونجالیق ارومیه)
- آسیب شناسی و طرح مرمت بافت تاریخی محله جلفای اصفهان با تاکید بر محله میدان بزرگ جلفا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.